INSOFT anunță începerea construcției centrului de cercetare-dezvoltare pentru realitatea virtuală aplicată infrastructurilor critice.

INSOFT Development & Consulting, cu sediul social în Strada Matei Basarab, nr.106, Bl.73, et.1, Ap.4 Bis, Sector 3, București, România, derulează, începând cu data de 09.04.2014, proiectul de investiții „CENTRU DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU REALITATEA VIRTUALĂ APLICATĂ INFRASTRUCTURILOR CRITICE” din cadrul polului de competitivitate „Pol de competitivitate pentru creşterea productivităţii economice prin folosirea inovativă a realităţii virtuale, în scopul furnizării de servicii pentru infrastructurile critice – CREVIS”. Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. P019001/1778/09.04.2014, încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management a Programului Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice”.

Valoarea totală a proiectului este de 34.363.785,87 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 23.059.492,51 lei (19.831.163,56 lei din FEDR și 3.228.328,95 lei din bugetul de stat).

La începutul lunii noiembrie, în județul Prahova, în comuna Tîrgșoru Vechi, satul Strejnic au fost demarate lucrările pentru construcția centrului de cercetare-dezvoltare pentru realitatea virtuală aplicată infrastructurilor critice. Aceasta reprezintă o premieră pentru România, clădirea urmând să sprijine atingerea obiectivului principal al proiectului de investiții - creșterea productivității economice în sectorul infrastructurilor critice și al serviciilor adiacente. .

Proiectul de investiții face parte integrantă din pachetul integrat al Polului de Competitivitate CREVIS, precum şi din strategia de dezvoltare a acestui pol.

Centrul funcțional de cercetare-dezvoltare va găzdui companii ce vor folosi tehnici inovative de realitate virtuală și augmentată, împreună cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea securității obiectivelor izolate din infrastructurile critice din România, a mentenanței acestora și a trainingului (instruirii) personalului destinat deservirii operaționale și intervenției asupra acestor obiective.

Despre Polul de Competitivitate CREVIS

Polul de competitivitate – CREVIS, este unul din principalele proiecte de Cercetare & Dezvoltare derulate în regiune. CREVIS reprezintă o colecție ambițioasă de proiecte ce urmărește crearea primului centru de excelență din Europa pentru monitorizarea de la distanță, instruirea resurselor, simularea și monitorizarea prin intermediul realității augmentate și a realității virtuale în sectorul infrastructurilor critice, simulate într-un cub de realitate virtuală cu imersie.

Polul IT de competitivitate – CREVIS este compus din 7 proiecte implementate de 13 parteneri: 11 IMM-uri și 2 universități:

•             1 proiect de investiții;

•             4 proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare, orientate spre dezvoltarea de produse și servicii inovative;               

•             2 proiecte interconectate (soft) – management integrat și informare, publicitate și diseminare.

Polul IT de competitivitate – CREVIS  urmărește creșterea productivității economice în sectorul infrastructurilor critice și al serviciilor adiacente acestora, prin realizarea unui centru de cercetare-dezvoltare, care urmează să folosească tehnici inovative de realitate virtuală și augmentată, împreună cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea securității obiectivelor izolate din infrastructurile critice din România, a mentenanței acestora și a instruirii personalului destinat deservirii operaționale și intervenției asupra acestor obiective.

De asemenea prin utilizarea realității virtuale și augmentate, a tehnologiei de ultimă generație, împreună cu software de monitorizare și comunicații în timp real, va fi dezvoltată o gamă de produse și servicii pentru sectorul infrastructurilor critice, care va viza: asistență în asigurarea securității, mentenanță și monitorizare de la distanță și instruirea personalului.

Mai multe informații despre proiect se pot obține vizitând site-ul: www.insoft-dc.ro, la tel. 0374.023.255, sau transmițând un mesaj la adresa de e-mail: [email protected]