Industrie Mică Prahova SA lansează studiul Prevenirea accidentelor rutiere pentru a sărbători al zecelea an de la semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere

Studiul Prevenirea accidentelor rutiere Prevenirea accidentelor rutiere

Ploieşti, 21 februarie 2022 - La zece ani de la semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere, societatea Industrie Mică Prahova SA şi blogul Drumul în siguranţă îşi reiterează angajamentul de a contribui activ la reducerea numărului de acccidente şi, implicit, a victimelor cauzate de acestea prin lansarea studiului Prevenirea accidentelor rutiere, unicul de acest gen din România la acest moment. Studiul se bazează pe cele mai recente statistici europene şi la nivel mondial în domeniul siguranţei rutiere şi conţine sugestii şi referiri cu privire la metodele de calmare a traficului şi diminuare a numărului victimelor pe şosele.

„La semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere în 2012, ne exprimam intenţia şi interesul de a contribui şi la schimbarea percepţiei potrivit căreia marcajele rutiere sunt necesare doar pentru cosmetizarea localităţilor la începutul primăverii. Într-o mare măsură am reuşit acest lucru, însă mai sunt paşi mulţi de făcut în acest domeniu în ţara noastră. România continuă să aibă cel mai mare număr de decese în accidente rutiere din Europa, iar lipsa marcajelor rutiere reprezintă un factor agravant,” a declarat cu acest prilej domnul Ioan Matreş, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Industrie Mică Prahova SA.

În cei zece ani de apartenență la Carta Europeană a Siguranţei Rutiere, societatea Industrie Mică Prahova SA a derulat multiple campanii de informare şi conştientizare în domeniul siguranţei rutiere, atât în mediul fizic cât şi în online. De asemenea, prin intermediul blogului Drumul în siguranță, a publicat articole și analize pe tematica siguranței rutiere în scopul informării și educării publicurilor cu privire la importanța marcajelor și a indicatoarelor rutiere și contribuția acestora la îmbunătățirea siguranței rutiere. Studiul intitulat Prevenirea accidentelor rutiere reprezintă un cumul și o concluzie a articolelor apărute în ultimii ani în paginile blogului Drumul în siguranță.

Blogul Drumul în siguranță a fost creat ca parte a angajamentului asumat de societatea Industrie Mică Prahova SA odată cu semnarea Cartei Europene a Siguranței Rutiere.

Industrie Mică Prahova SA activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste treizeci de ani și are clienți primării și consilii locale și județene din România.

Industrie Mică Prahova SA

Iulia-Mihaela Matreș