Incep inscrierile la Concursul National ecOprovocarea

sesiune ediucationala non-formala ecoprovocarea ecoprovocarea - sesiune ediucationala non-formala

Profesorii si elevii de liceu din toata tara sunt invitati sa participe la Concursul National ecOprovocarea editia 2017-2018, cu premii de 20.000 de lei, organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila.

Astazi incep inscrierile pentru Concursul National ecOprovocarea editia 2017-2018, un concurs educational extra-scolar care incurajeaza tinerii sa preia initiativa si sa organizeze activitati pentru protejarea naturii. Concursul va incepe pe 20 octombrie 2017 si se va termina pe 20 mai 2018. Echipe formate din cel putin 4 liceeni si un profesor coordonator se pot inscrie sa organizeze actiuni din cele 5 categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, amenajare de spatiu verde, igienizare sau targuri tematice cu schimb de obiecte reutilizabile. Inscrierea se face completand formularul din acest link https://www.ecoprovocarea.ro/formular-inscriere/.

Echipele se pot inscrie pana pe 01.03.2018, dar cu cat vor incepe mai repede activitatile de protejare a mediului, vor avea mai mult timp pentru a acumula mai multe puncte. Pentru fiecare din cele 5 categorii de concurs se va desemna castigatoare echipa cu cel mai mare punctaj, conform Regulamentului. Valoarea totala a premiilor este de 20.000 lei, iar acestea constau in participarea celor mai buni concurenti la Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea, o tabara mai putin obisnuita, cu educatie non-formala, jocuri, drumetii, prietenii, petreceri, foc de tabara. Toti participantii la Concursul National ecOprovocarea vor avea de castigat datorita imbunatatirii abilitatilor de a organiza evenimente, de a lucra si comunica in echipa, va creste gradul de constientizare si responsabilizare privind protectia mediului, se vor acorda diplome de merit si participare pentru elevii implicati si profesorii coordonatori.

Concursul National ecOprovocarea se afla la cea de-a doua editie si este una dintre componentele programului educational non-formal ecOprovocarea, derulat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila - din anul 2010. In prima editie a Concursului National ecOprovocarea au participat peste 600 de liceeni, din 33 de judete, iar printre rezultatele obtinute de acestia, se numara: 32.000 kg de deseuri reciclate, 16.500 de arbori plantati si 6.500 de arbusti si plante ornamentale, peste 10.000 de ore de voluntariat pentru mediu si comunitatea locala.

Ce spun profesorii si elevii care au participat la prima editia a Concursului National ecOprovocarea si in Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea:

„A fost un program accesibil. Elevii coordonatori au fost foarte multumiti de activitatile la care au luat parte, impartasind idei si cu alte grupuri sociale din mediul lor de viata. Ma pasioneaza si preocupa problemele de mediu atat in locul in care traiesc si ma implic de cate ori am ocazia in toate activitatiile de acest gen din scoala, localitate si de ce nu la nivel regional si national.” - Cristina S. -profesor de geografie.

Experientele de care am avut parte au fost unice si cu siguranta vor ramane intiparite in memoriile tuturor participantilor. Mi-am facut prieteni alaturi de care am trait clipe de neuitat si am reusit sa vizitez locuri impresionante pe care sunt mandru ca le-am putut „ajuta”.Va multumesc din suflet!” – Eduard S., elev.

Pentru detalii despre Concursul National ecOprovocarea si procedura de inscriere, accesati pagina web: https://www.ecoprovocarea.ro/despre-concurs/ . Pentru a vedea cum au invatat si s-au distrat participantii la editiile anterioare ale Taberei de leadership pentru mediu ecOprovocarea, accesati https://www.ecoprovocarea.ro/tabara/ .

----

Despre ViitorPlus

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie non-profit cu o experienta de 11 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt Adopta un copac, Atelierul de Panza, Recicleta, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Bigar - amenajare eco-turistica, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: "Redescoperim impreuna legatura cu natura si investim in ceea ce lasam in urma noastra". Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web: www.viitorplus.ro

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati la: 0720.231.102, [email protected] – Lucia Cojocaru, Managerul programului “ecOprovocarea”.

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila

Gabriela Ticu