Hidroizolatii terase care confera o valoare in plus unei cladiri

Prin rezistente la apa pot fi definite obiectele pe care apa nu le afecteaza sau prin care apa nu poate trece. De cele mai multe ori ele sunt acoperite cu un material care impiedica aceasta penetrare, iar hidroizolarea este actiunea prin care un obiect devine impermeabil, sau rezistent la apa. Practic, este metoda de formare a unei bariere cu scopul de a preveni patrunderea apei in diferite sectiuni ale structurii unei constructii. Zonele in care se aplica astfel de lucrari sunt atat interne - baile, spalatoriile, grupurile sanitare, dar si externe, cele mai expuse fiind acoperisurile, balcoanele, zidurile. De o importanta deosebita pentru calitatea unei cladiri sunt lucrarile de hidroizolatii terase.

Hidroizolatii terase pe suporturi bine pregatite

Pentru a efectua lucrari cu adevarat eficiente in stoparea infiltrarii apei, trebuie urmati trei pasi de baza. In primul rand trebuie stabilite si intelese foarte bine care sunt sursele de unde provine umezeala sau apa, pentru fiecare constructie. Apoi se proiecteaza cel mai bun sistem pentru a preveni aceste scurgeri de apa, dupa care se detaliaza lucrarile tuturor componentelor care trebuie impermeabilizate.

In domeniul constructiilor, o cladire sau o structura este impermeabilizata prin utilizarea membranelor care au rolul de a proteja unitatea structurala. Pentru acoperis, proiectul unei case trebuie sa prevada lucrarile si materialele hidroizolante.

Deoarece betonul in sine este permeabil, la lucrarile de hidroizolatii terase de calitate se recurge la acoperirea lui cu o membrana protectoare, intr-un strat sau mai multe straturi, in functie de cerinte.

Hidroizolatii terase prin sisteme integrale si membrane

Membranele cele mai utilizate sunt cele din bitum, silicat, PVC sau HDPE si actioneaza ca o bariera intre apa si structura cladirii, pentru a preveni trecerea apei spre interior. Insa uneori apar probleme inevitabile in utilizarea acestui sistem. Acestea pot fi legate de aderarea mai dificila la substrat, ceea ce ar putea duce la infiltrari ale apei. Insa in ultimele doua decenii, industria constructiilor a cunoscut progrese tehnologice in domeniul materialelor hidroizolante, inclusiv in cel al sistemelor integrale de impermeabilizare si al materialelor din care sunt facute membranele.

Sistemele integrale confera betonului in sine proprietatea de impermeabilitate si pot fi categorisite in doua tipuri principale: hidrofile si hidrofobe. Primul foloseste o tehnologie de cristalizare, adica inlocuirea apei din beton cu cristale insolubile. Sistemele hidrofobe folosesc acizi grasi pentru a bloca porii betonului, prevenind astfel patrunderea apei.

Confort marit obtinut prin lucrari profesioniste de hidroizolatii terase

Daca se face evaluarea unei cladiri, intotdeauna o pivnita umeda ii reduce dramatic valoarea, iar multi cumparatori nici macar nu iau in calcul un asemenea caz. O izolatie adecvata este esentiala pentru a crea un interior confortabil. Daca este vorba despre o cladire mai veche, trebuie consultati specialistii in acest domeniu pentru a lua cele mai bune decizii in ceea ce priveste lucrarile de hidroizolatii terase, subsoluri sau garaje. Trebuie tinut cont si de faptul ca aerul mai cald din interior, cand vine in contact cu zidurile reci se transforma in condens, care este principala sursa de umiditate ce duce la formarea mucegaiului. Prin urmare, este necesara si o termoizolatie eficienta care sa separe aerul cald de peretii reci, astfel incat sa se evite condensul.