Grupul LAPP vine cu noi soluții de cabluri de date de joasă frecvență destinate aplicațiilor de tip lanț port cablu

Utilajele de mare productivitate, cu comenzi numerice, au devenit prezențe comune în peisajul industrial.

Automatizarea din ce în ce mai ridicată a mașinăriilor industriale conduce la necesitatea transmiterii unor volume din ce în ce mai mari de date în condiții de zgomot electromagnetic crescut, datorat acționarilor alimentate prin electronică de putere. Transmiterea datelor în sisteme de lanțuri port cablu.

Grupul LAPP, lider mondial în domeniul cablurilor destinate mediului industrial, vine cu noi soluții de cabluri de date de joasă frecvență destinate aplicațiilor de tip lanț port cablu.

UNITRONIC FD Li2YCY(TP) A BE și UNITRONIC FD Li2YCY(TP) A BA sunt cele mai noi produse destinate transmiterii de date de joasă frecvență lansate la Expoziția de la Hanovra 2018.

Din punct de vedere tehnic, structura celor două cabluri de date de joasă frecvență este similară. Deosebirea este dată de modul de codificare prin culori a conductorilor: varianta BE respectă sistemul de codificare DIN 47100, care este explicitat în anexa A9 a Catalogului general Lapp, iar varianta BA respectă sistemul de codificare american.

Noile cabluri UNITRONIC® prezintă următoarele proprietăți:

• Conductorii sunt realizați din lițe fine, conform clasei 6 de flexibilitate
  • Izolația conductorilor este realizată din polietilenă
  • Torsadarea perechilor cu un pas mic reduce efectul interferențelor electromagnetice
  • Ecranul general este constituit dintr-o țesătură din lițe cositorite de cupru și asigură o protecție excelentă împotriva perturbațiilor electromagnetice
  • Mantaua exterioară neagră este realizată dintr-un PVC special aditivat, astfel încât să prezinte rezistență față de uleiuri, conform normei europene EN 50290-2-22
  • Comportamentul la foc este conform normei europene și a normelor americane, respectiv canadiene
  • Gama de temperatură pentru utilizare în aplicații cu mișcare continuă este cuprinsă între +5 și 70 grade Celsius

Dubla agrementare, europeană și americană, conferă o versatilitate deosebită, iar utilajele cablate cu acest produs nu necesită recertificare, dacă sunt exportate pe piața nord-americană.

Noile cabluri au avantajul unui preț de cost mai mic decât varianta cea mai performantă,  UNITRONIC FD CP (TP), dar pot fi utilizate în aplicații în care dinamica mișcării nu este extrem de mare și lungimea lanțului port cablu nu depășește 10 m.

LAPP a dezvoltat soluții de cabluri de date super flexibile destinate utilizării în aplicații de tip lanț port cablu pentru toate tipurile de magistrale de date, de joasă sau înaltă frecvență. Specialiștii LAPP România vă stau la dispoziție pentru selectarea corectă a cablurilor necesare aplicatiilor dumneavoastră și vă oferă soluții de sisteme de lanțuri port cablu complet echipate cu cabluri, furtunuri pneumatice sau hidraulice inclusiv echipate cu conectorii necesari.

(Vizual propus: https://t3.lappcdn.com/fileadmin/_processed_/csm_UNITRONIC_BRANDS_b07c1f22d9.jpg)

Date de contact:

LAPP România