Finalizarea proiectului ,,Scoala este super!”

Proiect "Scoala e super!" Scoala e super!

Fundatia JOYO – Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri si Familii in Dificultate, in colaborare cu Fundatia United Way Romania, a finalizat in decembrie 2022 implementarea proiectului ,,Scoala este super!”. Scopul acestuia a fost cresterea accesului la educatie, prevenirea abandonului scolar si integrarea socio-profesionala a copiilor si tinerilor din familii dezavantajate. Proiectul ,,Scoala este super!” s-a desfasurat pe o perioada de 12 luni, in centrul social de zi ,,Casa Florian” al Fundatiei JOYO si a fost partial sustinut financiar de Fundatia United Way Romania.

Activitatile derulate in cadrul proiectului au fost:

- activitati educationale pentru copii (realizarea temelor scolare, formarea si dezvoltarea deprinderilor de studiu independent, activitati de dezvoltare a deprinderilor de autonomie personala si sociala);

-asigurarea de rechizite scolare pentru copii;

-activitati de stimulare a dezvoltarii abilitatilor de citit desfasurate in cadrul ,,Clubului de lectura”;

- activitati de educatie pentru protectia mediului;

- asistenta sociala pentru copii, tineri si parinti;

- consiliere in cariera pentru tineri;

-,,Academia Parintilor” (sesiuni lunare de educatie parentala);

-,,Academia Profesorilor” (intalniri periodice cu profesorii din scolile frecventate de copiii sprijiniti in proiect);

-activitati de suport cu voluntari.

Enumeram mai jos principalele rezultate obtinute prin implementarea proiectului:

-112 copii de varsta scolara proveniti din familii dezavantajate au fost mentinuti in scoala, au primit zilnic o masa calda si o gustare in centru si au fost echipati cu kit-uri educationale;

-115 parinti si-au imbunatatit abilitatile parentale, ca urmare a frecventarii workshop-urilor din cadrul ,,Academiei parintilor”;

- 16 cadre didactice au participat la workshopurile din cadrul ,,Academiei profesorilor”, imbunatatindu-si capacitatea de intelegere si modalitatile de abordare a copilului provenit din medii vulnerabile;

-    5 tineri cu varsta intre 16 si 25 de ani au fost sprijiniti sa finalizeze cursuri de calificare, marindu-si astfel sansele de integrare socio-profesionala;

- 95 de voluntari au participat la activitati, in beneficiul grupului tinta.

Fundatia United Way Romania sustine programe si initiative sociale, cu un impact major, pozitiv si direct asupra calitatii vietii copiilor, adultilor si varstnicilor aflati in dificultate. Activitatea acestei organizatii se concentreaza pe trei directii fundamentale: educatie, sanatate si integrare. United Way Romania, la nivel de comunitate, mobilizeaza, coordoneaza si orienteaza eforturile voluntarilor si donatorilor din organizatii si companii, spre cei mai vulnerabili membri ai societatii,

Fundatia JOYO este o organizatie nonguvernamentala care deruleaza proiecte si programe socio-educative pentru copii, tineri si familii din grupuri vulnerabile, cu scopul prevenirii abandonului scolar si familial si facilitarii accessului la educatie si cresterii sanselor de integrare socio-profesionala a acestora.