Doar sapunurile naturale mentin pielea copiilor sanatoasa

Produse cosmetice organice Produse cosmetice organice

Pentru primele 12 luni de viata ale bebelusului, este important sa va tineti departe copilul de coloranti, conservanti si alti aditivi gasiti in multe sapunuri. Inainte ca bebelusul sa inceapa sa manance alimente solide, pielea sa nu va secreta sudoare si uleiuri cu acelasi miros ca un adult. La adulti, transpiratia serveste ca o cale de eliminare a toxinelor din organism- adesea acele toxine pot genera mirosuri care necesita deodorante si alte tratamente chimice. Deoarece bebelusul nu mananca sau nu bea substante chimice, conservanti si alte toxine pe care adultii le consuma adesea in alimente si bauturi preparate, bebelusul tau nu va avea nevoie de baie la fel de mult ca un adult.

De fapt, una dintre cele mai frecvente cauze de eruptie si iritare a pielii este imbaiatul copiilor prea des. Potrivit Clinicii Mayo, trebuie sa faceti copilului doar o baie cu sapun pentru bebelusi de cateva ori pe saptamana, iar sapunul pentru copii poate fi necesar doar in zonele predispuse la transpiratie, cum ar fi sub brat si intre picioare. Chiar si Academia Americana de Pediatrie face o recomandare ca bebelusii sub varsta de douasprezece luni sa fie imbaiati de doua sau de trei ori pe saptamana in primul an. De asemenea, trebuie sa fiti intotdeauna precaut cand curatati pielea delicata a bebelusului, deoarece acest lucru poate elimina uleiurile naturale benefice, ducand la uscaciune si iritare.

Cand le faceti baie, trebuie sa utilizati doar sapunuri naturale organice, cu coloranti limitati, fara conservanti si alte substante chimice. Aceste sapunuri naturale sunt cea mai buna alegere pentru bebelusi si sugari deoarece sunt mai blande si fac o spuma medie. Multe sapunuri contin uleiuri, care s-au dovedit ca imbunatatesc pielea sugarilor prematuri, care sunt mai predispusi la deshidratare si la alte probleme ale pielii. Sapunurile naturale sunt mai bune pentru bebelusi din cauza ca sunt facute din plante, uleiuri esentiale si vitamine care ajuta la mentinerea sanatatii pielii.

Recomandarea este sa folositi sapun natural solid, deoarece cele lichide fie nu dureaza prea mult, fie contin chimicale precum conservanti. Atunci cand folositi sapun solid, este important sa pastrati sapunul pe o tava, astfel incat acesta sa nu ramana umed intre utilizari, ceea ce poate permite difuzarea compusilor benefici din sapun, sau mai rau, introducerea impuritatilor din imprejurimi in sapun. Este bine sa utilizati sapunul doar pentru copilul dvs, pentru a evita acumularea impuritatilor pe sapun.

Inainte de a folosi orice sapun pentru bebelusi, asigurati-va ca ati testat o cantitate mica de sapun, spalati complet si asteptati de ore. Daca apare o reactie, nu mai utilizati sapunul- incercati un nou sapun sau curatati usor cu apa sau cu servetele pentru copii. Cel mai important, daca apare o eruptie cutanata sau o reactie, tratati-o in mod corespunzator si intrerupeti utilizarea sapunului pana se vindeca complet.

Daca este folosit corect, un sapun natural, fara parfumuri, coloranti sau substante chimice, este cel mai bun sapun. Gasirea sapunului perfect pentru bebelusi este doar la doar un pas, in magazinul online www.biodiva.ro.  

Informații de contact

Nume Companie

Biodiva

Telefon

0747883774

E-mail