Distractie in aer liber la Ziua Lacului Bolboci

Profitand de vremea frumoasa, iubitori de munte si distractie in aer liber s-au strans in week-end-ul trecut, 4 august, la barajul Bolboci Profitand de vremea frumoasa, iubitori de munte si distractie in aer liber s-au strans in week-end-ul trecut, 4 august, la barajul Bolboci

Profitand de vremea frumoasa, iubitori de munte si distractie in aer liber s-au strans in week-end-ul trecut, 4 august, la barajul Bolboci, la a doua editie a evenimentului „Ziua Lacului Bolboci”. Distractia a fost cuvantul de ordine iar argumentul principal a fost promovarea frumusetilor montane si a traditiilor din zona muntilor Bucegi.

Concertele de muzica, parada costumelor ecologice, piesele de teatru sau concursurile – au fost doar cateva dintre reperele care au animat atmosfera si au contribuit la reusita festivalului. Sarbatoarea s-a bucurat de un spectacol ritmat al ansamblului de dansuri Floare de Cires din Banesti, Prahova, precum si de spectacolul interpretilor si artistilor locali. Nu a lipsit de la eveniment nici Adriana Deas care i-a incurajat pe spectatori sa se miste pe cele mai frumoase cantece si dansuri populare.
 
Organizatorii s-au declarat multumiti de felul in care s-a desfasurat evenimentul: „Lacul Bolboci este o destinatie ideala pentru iubitorii muntelui si a distractiei in aer liber. Acesta reprezinta pentru turisti una dintre modalitatile cele mai potrivite de a evada din rutina de zi cu zi si de a se bucura de natura virgina si peisaje mirifice. Ne bucuram ca numarul celor prezenti la eveniment a crescut simtitor fata de editia anterioara. Sunt sigur ca multi dintre cei prezenti in aceasta zi la Bolboci vor reveni cu drag aici pentru o clipa de relaxare si o gura de aer curat” a declarat Alexandru Ranja, Vice-presedinte Fundatia Karitas.

Lacul Bolboci este mai mult decat o simpla destinatie de vacanta, este o zona cu o personalitate puternica si proprietati speciale, o oaza de liniste in mijlocul naturii care este peste tot stapana. Malul lacului, in care se oglindesc cerul, muntii si padurile, este locul ideal pentru a imbina armonios un scaldat care alunga canicula cu mirosul imbatator de rasina si linistea deplina.

Cei prezenti la eveniment au avut ocazia sa ii asculte live intr-un concert special pe membrii trupei Compact, care au cantat cele mai cunoscute piese, facand ca atmosfera din mal sa fie cu adevarat una de sarbatoare.
Nici copiii nu s-au plictisit pentru ca organizatorii au pregatit pentru ei concursuri si activitati interactive pe apa, dintre care amintim concursul cu barci teleghidate.

Muntii Bucegi le-au oferit turistilor numeroase facilitati cu care nu s-au mai intalnit in alta parte: stanci golase cu flori rare si prapastii impresionante langa platouri line, poteci sinuoase unde linistea este intrerupta doar de cascade tumultoase, paduri intunecoase si poieni insorite, trasee turistice in toate directiile etc.
Amplasat intr-un loc de o rara frumusete si nu foarte cunoscut, in inima muntilor, cu ape reci chiar si vara, lacul a reusit sa-si pastreze nestirbita autenticitatea. Aerul curat, nuantele de verde smarald ale undelor in care se reflecta muntii, cerul si padurile, dar mai ales linistea deplina sunt tot atatea atuuri care pot convinge pe oricine sa petreaca o vacanta relaxanta, imbinand armonios beneficiile muntelui cu cele ale apei.
Organizatorul evenimentului a fost Fundatia Karitas, iar proiectul a fost finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.
 
Pentru informatii suplimentare:

Ranja Alexandru
Email: [email protected]
Tel: 0729-660.786