Desene de Catalin Geana la Bookfest

Desene de Catalin Geana la Bookfest

IBU Publishing va invita la o expozitie cu desene ale artistului Catalin Geana,
in perioada 28 mai – 2 iunie,
la standul Editurii IBU – B26, Pavilion C2, in cadrul Bookfest 2013.

Este prima expozitie in care artistul, cunoscut mai ales datorita lucrarilor sale de sculptura, expune exclusiv lucrari de desen.

Catalin Geana este autorul a peste 10 lucrari monumentale. Sculpturile sale au fost expuse in importante galerii din Romania, in cadrul a peste numeroase expozitii personale si colective. In 2013, a inceput sa expuna si peste hotare, la Innsbruck (Austria) si Berlin. Anul acesta, el va reprezenta Romania la Bienala de la Chianciano.
„Catalin Geana este un artist plastic tanar, plin de patos, plin de idei, care isi desfasoara inspiratia in bronzuri. Este un figurativ, care iubeste foarte mult timpul femeii, atitudinile oamenilor varstnici, iar in acelasi timp are jonctiuni de fantezie intre regnul animal si omenesc. Ceea ce frapeaza cel mai puternic sunt nudurile lui, care sunt voluptoase, masive, iar atunci cand incearca variante de nuduri, este in atitudini de yoga.”
Liviu Tudor Samuila, critic de arta
„Artistul isi refuza decent tentatia citatului facil. Se foloseste de propria fantezie poetica, forjata inteligent si sistematic de-a lungul anilor in fructuoase tentative de reconversie, in cheie estetica si stilistica compatibila sensibilitatii si receptivitatii contemporane, a unei asemenea ontogeneze culturale. Este posesorul unei valoroase experiente de for public, in acest sens detine si un consistent portofoliu de creatii, care ii certifica originalitatea viziunii sculpturale, forta fanteziei creative si aptitudinea de a remodela in sinteze plastice spectaculoase, incitante si credibile motive arhetipale consacrate ale artei universale si autohtone. Calitati care il situeaza neechivoc in proteica descendenta a inovativei estetici post-brancusiene (pe filiera Zadkine, Boccioni, Lipschitz, Moore, Botero).”
Corneliu Antim, critic de arta

Informații de contact

Persoana de contact

Corneliu Antim, critic de arta