Cum sa te asiguri ca achizitionezi o bicicleta pentru copii performanta

biciclete_copii biciclete copii

Este micutul tau gata pentru prima lui bicicleta? Cei mai multi tineri invata regulile de baza ale pedalarii, ale directiei si ale franarii pe o tricicleta sau bicicleta pentru copii, reusind in jurul varstei de 4 ani sa se deplaseze pe o bicicleta cu roti ajutatoare. 

Acest tip de bicicleta pentru copii le ofera ocazia de a exersa indemanarea de care este nevoie pentru o bicicleta adevarata, fara riscul de a-si pierde echilibrul. Intre 4 si 8 ani, cei mici isi vor dezvolta indeajuns coordonarea, agilitatea si simtul echilibrului pentru a incerca o bicicleta fara roti ajutatoare. Cu toate acestea, multi copii sunt pregatiti inca de la 8 ani sau mai devreme, pe cand altii nu vor practica aceasta activitate pana la varsta de 10 ani sau chiar mai mult. Lasa-l pe copilul tau sa isi arate singur interesul in acest domeniu, acest fapt indicandu-ti ca este pregatit.

Alegerea unei biciclete pentru copii 

Majoritatea bicicletelor pentru copii nu beneficiaza de aceleasi calitati ca modelele pentru adulti. Acest lucru este explicabil - o bicicleta de calitate poate costa mult, iar multi parinti nu isi doresc sa investeasca intr-o bicicleta care "ii va ramane copilului mica". Chiar si asa, sunt doua aspecte de care va trebui sa tii cont in alegerea unei biciclete copii potrivite pentru cel mic: marimea si siguranta.

O masura bine aleasa inseamna ca micutul se poate sui confortabil pe bicicleta pentru copii, inclinand-o putin intr-o parte. Deasemenea, odata ce este in sa, el poate atinge cu ambele picioare pamantul, fara a simti vreun disconfort. In momentul pedalarii, genunchii acestuia nu trebuie sa atinga ghidonul. 

Bicicletele pentru copii se aleg in functie de diametrul rotii, nu dupa marimea cadrului sau inaltimea seii. Iata un scurt ghid:

  • De la 4 la 5 ani - Diametrul rotilor trebuie sa aiba intre 12 si 14 inci. Multe modele dispun si de roti ajutatoare.
  • De la 6 ani - Diametrul rotilor are de regula 16 inci. Majoritatea modelelor au frana pe butuc, iar unele au chiar frane de mana.
  • De la 7 la 8 ani - Rotile au un diametru de 20 de inci. Pot avea mai multe viteze si de regula au frane de mana. 
  • De la 9 ani in sus - Diametru de 24 de inci. Dotarile sunt in mare parte la fel ca la bicicletele pentru adulti.
  • De la 10-11 ani in sus – Roti cu diametru de 26 de inci, dar depinde si de lungimea picioarelor sau trunchiului.

Alte caracteristici importante

 

Alaturi de marime, o alta caracteristica importanta este siguranta. Bicicletele pentru cei mai mici au frane pe butuc, care sunt actionate atunci cand pedaleaza invers. Un copil mai mic nu are nici puterea, nici coordonarea necesara pentru a actiona la timp franele de mana. De aceea, atunci cand mai creste, ii poti achizitiona o bicicleta pentru copii cu frana pe butuc, dar si de mana, pentru a-i oferi ocazia de a exersa cu ambele.

In continuare, la achizitionarea unei biciclete pentru copii va trebui sa iei si o casca de protectie pe masura potrivita, insistand ca micutul sa o poarte la fiecare deplasare. 

Ingrijeste-te cat mai curand de micutul tau si ofera-i aceasta ocazie unica de a beneficia de o activitate distractiva si sanatoasa, in care va investi pasiune si efort fizic odata ce devine adult!

Informații de contact

Nume Companie

Veloteca

Persoana de contact

biciclete copii

Telefon

0213118269

E-mail