Cum sa intretii fosa septica ecologica

Comune in zonele rurale, fara sisteme de canalizare centralizate, fosele septice ecologice utilizeaza o tehnologie pentru tratarea apelor uzate de la instalatiile sanitare menajere din baie si bucatarie.

Intretinerea unei fose septice ecologice in mod corespunzator este esentiala nu numai pentru a proteja mediul inconjurator, dar si pentru a nu pune in pericol sanatatea familiei tale. Mai mult decat atat, risti sa arunci cateva zeci de mii de lei la wc, din necunostinta de cauza sau din neglijenta.

Mentinerea fosei septice te poate ajuta sa:

Economisesti bani - O intretinere regulata a fosei septice te poate costa cateva sute de lei, o data la cativa ani, in timp ce inlocuirea sau repararea acesteia poate costa de la cateva mii de lei, pana la cateva zeci de mii de lei. Frecventa de pompare necesara pentru sistemul septic variaza in functie de numarul de persoane care locuiesc in casa, dar si de dimensiunile sistemului.

Adaugi valoare casei tale - Un sistem septic care nu poate fi utilizat sau care este deteriorat poate scadea valoarea casei tale, daca intentionezi sa o vinzi in viitor. Ca sa nu mai vorbim de o potentiala raspundere juridica, ce poate costa foarte mult.

Pastrezi sanatatea ta si a vecinilor tai - Apele menajere sunt pline de bacterii si virusuri cauzatoare de boli si au un nivel ridicat de azot si fosfor. Daca o fosa septica ecologica este intretinuta si functioneaza corespunzator, aceasta va indeparta majoritatea agentilor poluatori. Netratarea corespunzatoare a apelor uzate poate duce la contaminarea apelor subterane, care pot raspandi boli la oameni si animale.

Reziduurile menajere pot contamina, de asemenea, si apele de suprafata din apropiere, crescand in mod semnificativ sansele ca cei care inoata in acele ape sa contacteze mai multe boli infectioase, de la infectii acute ale ochilor si urechilor, la boli gastrointestinale si hepatita.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a intretine fosa septica ecologica

Controleaza fosa frecvent - cel putin o data la trei ani este necesara o inspectie realizata de specialisti in domeniu. Fosele septice sunt vitanjate, de obicei, la 3-5 ani. Sistemele alternative cu plutitor cu contacte electrice, pompe sau componente mecanice trebuie inspectate mai des, in general, o data pe an.

Foloseste apa eficient - Stiai ca, in medie, intr-o casa cu o singura familie se folosesc zilnic aproape 260 de litri, de persoana? Sau ca, o singura toaleta poate consuma 750 de litri de apa pe zi? Toata apa menajera pe care locuitorii unei case o trimit pe tevi, va ajunge in fosa septica. Asta inseamna ca, daca se foloseste apa eficient, in fosa septica va intra mai putina apa.

Toaleta nu este un cos de gunoi - Sistemul tau septic nu este un cos de gunoi! Nu arunca in toaleta altceva inafara de hartie igienica si deseuri umane.

Daca vei avea grija sa intretii corespunzator fosa septica ecologica, te vei putea bucura de ea multi ani. Insa trebuie sa te asiguri ca produsul pe care il achizitionezi este de cea mai buna calitate si ca firma care ti-l vinde iti poate asigura servicii profesioniste de montaj fosa septica. Mago Ro Comp produce si comercializeaza fose ecologice din poliesteri armati cu fibre de sticla, un material compozit net superior altora de pe piata si ofera si servicii de consultanta la proiectare, pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere pentru casa ta. In plus, asigura servicii de montaj, intretinere si service fose, atat in perioada de garantie, cat si dupa aceea. Clientii din Bucuresti si imprejurimi beneficiaza de transport gratuit!