Cornier – proprietati si utilizari in diverse proiecte

cornier cornier

Cornierul, sau otelul cornier, este un material de constructii folosit pentru a imbina diverse elemente. Pentru a fabrica acest material este necesar otel carbon care cu ajutorul unei sectiunii transversale va forma un unghi drept. In functie de ce necesitati are proiectul clientului respectiv, cornierul se poate achizitiona in diverse dimensiuni.

Principalele proiecte in care se utilizeaza cornierul

Datorita proprietatiilor de care da dovada, cornierul de la Mesteru Manole este material versatil ce poate fi inclus in diverse proiecte. Nu uitati ca inainte de achizitionarea acestuia, sa vedeti daca indeplineste toate standardele de calitate. Printre intrebuintarile pe care le are cornierul se numara si:

  • Se pot realiza din acesta aplicatii metalice pentru remorci sau alte vehicule;
  • Poate fi integrat in cadrul componentelor structurale;
  • Poate fi cu usurinta utilizat pentru a fabrica poduri, vagoane si piloane de sustinere;
  • Nu in ultimul rand, se poate folosi pentru a construi garduri, porti, nave, etc.

Care sunt cele mai importante proprietati pe care acest materiale le are?

Cornierul este un material ce vine cu o serie de proprietatii care il deosebesc de restul materialelor de constructii aflate pe piata:

Un aspect folositor al acestui material este faptul ca se poate achizitiona in dimenisiunile dorite. Nu doar latimea aripilor variaza, ci si cele doua laterale Exista posibilitatea de a se achizitiona cornier de la Mesteru Manole cu dimenisiuni cuprinse intre 20 si 100 mm (laturile inguste) si 20 si 200 mm (partea lata).

Exista o variatie vizibila si cand vine vorba de grosimea acestuia, Intalnindu-se variatii ale acestui material ce au o grosime intre 3 si 15 mm.

cornier

Pentru a testa calitatea materialului trebuie sa se calculeze perpendicularitatea celor doua aripi. In cazul in care materialul este unul calitativ, perpediculara va fi perfecta si nu va prezenta nicio urma de indoitura. Daca acesta are orice mica indoitura, proiectu risca sa fie un esec. Spre exemplu, pana si atunci cand materialul este supus procesului de taiere, unghiul creat de cele doua aripi trebuie sa ramana neschimbat.

Cumparatorul poate considera acest material ca fiind o investitie, deoarece este foarte durabil si rezistent, astfel ca si durata acestuia de viata este foarte mare.

In functie de necesitatiile proiectului exista mai multe metode de a monta acest material. Doua dintre cele mai cunoscute metode sunt sudarea si nituirea. Este bine sa cunoasteti bine proiectul inainte si sa alegeti cea mai potrivita metoda.
Nu uitati nici de faptul ca prezinta stabilitate mecanica.

Puteti cumpara cornier perntru proiectul dumneavoastra de la Mesteru Manole, unul dintre cei mai de incredere distribuitori din Romania

Iar daca proiectul dumneavoastra are nevoie si de alte materiale, puteti fii siguri ca Mesteru Manole va pune la dispozitie cele mai calitative materiale.

Informații de contact

Nume Companie

Mesteru Manole

Persoana de contact

Mesteru Manole

Telefon

0741238406

E-mail