Consolidarea competențelor digitale în cadrul proiectului "Digital intro for Youth" al Asociației Beehive

activitate locală activitate la liceul local

Asociația Beehive, cu sediul în comuna Brebu, județul Prahova, anunță finalizarea proiectului european dedicat tinerilor din 5 comunități locale europene, intitulat "Digital intro for Youth". Acest proiect a fost finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și s-a derulat între perioada iulie 2023 și martie 2024.

Scopul principal al proiectului a fost de a spori competențele în domeniul informării, educației digitale și a consumului critic de produse media, adresându-se tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Mobilitatea din cadrul proiectului a reunit 30 de tineri din 5 țări (Italia, Slovacia, Polonia, Turcia și România), având ca obiectiv consolidarea competențelor lor prin intermediul educației non-formale. Tinerii au fost încurajați și susținuți să își dezvolte competențele de comunicare și gândire critică, cu un accent deosebit pe interacțiunea cu informația, gadgeturile și produsele media, utilizând metode atractive și eficiente.

Principalele rezultate ale proiectului includ:

1. Creșterea competențelor digitale: Participanții și-au consolidat abilitățile în utilizarea tehnologiei și a mediului digital, devenind mai încrezători și mai eficienți în interacțiunea cu informația online.

2. Dezvoltarea gândirii critice: Tinerii au dobândit abilități solide în analiza și evaluarea informațiilor online, contribuind astfel la promovarea unui consum responsabil de conținut media.

3. Conștientizarea rolului media: Prin intermediul atelierelor și materialelor educaționale create în cadrul proiectului, participanții au înțeles importanța mediului media într-o societate democratică, fiind capabili să identifice și să combată dezinformarea.

4. Implicarea și colaborarea: Tinerii au participat activ la activități de educație non-formală, contribuind la crearea unei atmosfere de învățare stimulativă și interactivă. In cadrul proiectului au fost dezvoltate alte noi proiecte locale si europene.

Proiectul "Digital intro for Youth" a demonstrat că educația digitală și media poate fi abordată cu succes prin metode non-formale, iar rezultatele obținute pot avea un impact semnificativ în formarea unei generații mai competente digital și mai critice în utilizarea informațiilor online.

Asociația Beehive este o organizație non-guvernamentală și non-profit, cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret. Pentru mai multe informații despre acest proiect sau despre activitatea noastră, vă rugăm să ne contactați la [email protected].

Președinte Asociația Beehive,

Andreea Oana Iorga