Comunicat de presa post eveniment-Lansarea tratatului Drept civil. Drepturile reale principale

Invitatie Invitatie

Editura CH Beck in parteneriat cu societatea de avocatura STOICA&Asociatii a organizat in data de 12 iunie 2013, ora 16.00, in Sala Constantin Stoicescu a Palatului Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti levenimentul de lansare a tratatului Drept civil. Drepturile reale principale, autor Prof. univ. dr. Valeriu Stoica.

Cu ocazia lansarii lucrarii, a carei lectura este “usoara si interesanta”, dupa cum considera prof. univ. dr. Viorel Ciobanu, au luat cuvantul conf. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, conf. univ. dr. Marian Nicolae si directorul Editurii CH Beck, Radu Dimitriu.

Domnul conf. univ. dr. Flavius Antoniu Baias a declarat ca lucrarea “Drept civil. Drepturile reale principale” este “o reusita care, cred eu, nu mai are nevoie de prezentare, pentru ca domnul profesor Stoica, in afara de faptul ca este un dascal cum multi studenti ar dori sa aiba, este si un bun scriitor, este nu numai un foarte bun jurist, dar este si un bun cunoscator si manuitor al limbii romane”.

In opinia domnului Prof. univ. dr. Valeriu Stoica, nu este dificil sa scrii mult, insa este greu sa scrii putin si pe intelesul studentilor.

Prof. univ. dr. Valeriu Stoica a mentionat faptul ca aceasta noua editie a cursului universitar Drept civil. Drepturile reale principale are in vedere reglementarile in materie pana la data de 1 mai 2013, in masura in care ele au incidenta in materia drepturilor reale principale. 

In principal s-a tinut cont de: Legea pentru punerea in aplicare a Legii nr. 297/2009 privind Codul civil (Legea nr. 71/2011); Noul Cod de procedura civila care a intrat in vigoare la data de 15 februarie 2013; O.U.G. nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr. 287/2009, precum si Legea nr. 60/2012 pentru aprobarea O.U.G. nr. 79/2011.

Ce te faci insa cand autorii de drept spun lucruri diferite despre aceeasi idee, despre aceeasi norma si vad in mod diferit aceleasi lucruri? Ambiguitatea, vrand-nevrand, ramane si in domeniul dreptului. Ambitia noastra, a autorilor de drept, este sa ingustam, sa limitam ambiguitatea. Scopul Dreptului este sa fie univoc”, a adaugat domnul prof. univ. dr. Valeriu Stoica.

Evenimentul de lansare s-a bucurat de un meritat interes din partea celor aproximativ 100 de persoane participante si s-a incheiat cu o sesiune de autografe si o degustare de vinuri apartinand domeniului viticol Vila Dobrusa, Dragasani, Romania, oferita de catre Avincis.

Informații de contact

Nume Companie

Editura CH Beck

Persoana de contact

Diana Ionescu, Specialist Marketing

E-mail