Competitia nationala de ciclism „Campina Open Mountain Bike – Race for Autism!” 7 septembrie 2013

Competitie de mountain bike

Pana miercuri, 4 septembrie, mai sunt deschise inscrierile la intrecerea nationala de ciclism “Campina Open Mountain Bike – Race for autism!”.
Competitia, aflata anul acesta la cea de-a doua editie, va avea loc in data de 7 septembrie, pe dealurile municipiului Campina, in zona platoului Muscel si, ca si editia de anul trecut, este deschisa pasionatilor de ciclism de toate varstele, atat profesionisti cat si amatori.

Toate detaliile privind evenimentul, conditiile de participare si inscrierea in competitie se gasesc pe www.campina-mtb.ro.

Si pentru acest an sunt pregatite 3 trasee (incluzand atat offroad cat si drum asfaltat), cu grade diferite de dificultate, pentru a raspunde nevoilor specifice dar si de challenge, ale fiecaria dintre categoriile de participanti.

Traseul A – 32 Km, diferenta de nivel 1400 m: Profesionisti/Avansati
Traseul B – 16 km, diferenta de nivel 700 m: Amatori
Traseul C – 5 km, diferenta de nivel 125 m: Copii/ Family

Toate fondurile obtinute din inscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.
“Campina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce si-a format deja o traditie si sustine, anual, o cauza sociala. Organizarea evenimentului se bazeaza in exclusivitate pe voluntariat si pe implicarea probono a sustinatorilor.

Editia de anul trecut a insemnat un total de 20.290 lei stransi din inscrieri si din donatii individuale, bani care s-au tradus intr-un proiect pentru copiii cu autism din Campina si imprejurimi.

15 copii cu autism au fost inclusi in proiect si au primit evaluare de specialitate, realizata de o echipa de consultanti, precum si pachete de carduri necesare terapiei psihologice, in functie de nivelul lor de functionalitate. Un curs de pregatire pentru parintii acestori copii a fost sustinut, de asemenea, in toamna anului trecut. Centrul de zi “Sf Filofteia” din Campina, unde o parte din cei 15 copii lucreaza cu 1 psiholog si 2 educatori specializati, a primit kituri de lucru si instrumentar pentru evaluarea copiilor. Pana la finalizarea proiectului, cei 15 copii vor mai primi o evaluare a progresului si va fi organizat un curs pentru educatori si invatatori din comunitate, cu scopul de a-i ajuta sa integreze in clase copiii cu autism din proiect.

Pentru rezultalele exceptionale obtinute exclusiv cu implicare voluntara, competitia “Campina Open Mountain Bike – Race for Autism!” – 2012 a fost desemnata, in decembrie anul trecut, “Proiectul de Voluntariat al anului 2012”, la categoria Sport si Recreere, in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor, organizata de Federatia Volum.

Fundatia Romanian Angel Appeal – este o organizatie neguvernamentala care, de peste 20 de ani, desfasoara proiecte in beneficiul copiilor afectati de boli cronice, copii abandonati, copii din institutii si/sau aflati la risc de excludere sociala. Prin proiectele pe care le implementeaza, Fundatia RAA ofera beneficiarilor sai servicii medicale, sociale, de consiliere, servicii de instruire, si desfasoara campanii nationale de informare. In ultimii 5 ani, Fundatia Romanian Angel Appeal a sprijinit, prin activitatea sa, copii si tineri cu autism precum si familiile acestora, prin facilitatea accesului la servicii specializate si prin infiintarea, in 35 de judete ale tarii si in municipiul Bucuresti, a 40 de Centre de consiliere si asistenta pentru persoane cu autism.

Asociatia E.A.S.C. Caraiman Campina – este o organizatie neguvernamentala, apolitica si nonprofit, infiintata cu scopul de a oferi tinerilor o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber prin practicarea activitatilor in aer liber, cum ar fi: orientare sportiva, escalada si alpinism, speologie, ciclism montan, drumetie montana, alergare montana, prin organizarea de cursuri de initiere in practicarea acestor activitati si apoi participarea la competitii de profil precum si prin educarea tinerei generatii in spiritul ocrotirii si conservarii mediului prin actiuni de igienizare – ecologizare a unor zone turistice si prin participarea la alte activitati conexe.

Pentru detalii si inscrieri in competitia “Campina Open Mountain Bike – Race For Autism!”, accesati: www.campina-mtb.ro

Pentru mai multe informatii, contactati: Razvan Radulescu, tel. 0731137516, email: [email protected]

Parteneri: Primaria Municipiului Campina, Consiliului Local al Municipiului Campina, Primariile comunelor Sotrile si Cornu, Federatia Romana de Ciclism, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, BibChip

Sustinatori: Petrom, Lemet, Isostar, Bergenbier, Carrefour, H2O, Aqua Carpatica, Algida, Reteua privata de sanatate “Regina Maria”, Regenovex, Cofetaria Mandina, Fil Sam Campina, Gadgetarie, S.C.Floricon Salub S.R.L., Ubisoft Romania, Giant, Shimano, Happy People – The PR&Events Agency.

Parteneri media: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, Free Rider, DirtBike, 2rism.ro, Ce sa vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Campina, ziarul Oglinda

Proiect realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Campina si al Consiliului Local al Municipiului Campina. Continutul acestul proiect nu reflecta neaparat pozitia Primariei Municipiului Campina si nu implica nici o responsabilitate din partea acesteia.