Ce trebuie sa facem inainte de a pleca la drum cu masina

la drum cu masina masina

Pentru majoritatea dintre noi, pregatirile pentru a merge in vacanta cu masina se refera, de obicei, la asamblarea corecta a valizelor si verificarea listei cu lucrurile pe care intentionam sa le luam in calatorie. Dar nu este doar atat: pregatirea masinii pentru a iesi pe drum este cheia garantarii unei calatorii bune, evitand obstacolele si generand conditiile pentru o intoarcere sigura acasa.

Este esential sa pregatiti masina pentru calatorie. O planificare in avans este cea mai buna solutie.

Va oferim o lista cu sfaturi pentru a avea totul sub control inainte de a calatori si a reduce imprevizibilul care poate distruge acele zile de odihna meritata.

Cum sa pregatim masina pentru drum

Realizati o examinare a vehiculului

• Fluide: Diferitele fluide de sub capota sunt cele care permit masinii sa mearga in mod corespunzator, ceea ce inseamna ca este esential sa se verifice cantitatea si se pot modifica sau adauga, daca este necesar. Vorbim despre ulei, apa, lichid de frana. In plus, trebuie sa ne asiguram ca avem suficient lichid de spalare a parbrizului.
  • Sistemul de racire: temperaturile extreme forteaza sistemul de racire sa lucreze ore suplimentare. Este important sa verificati antigelul, furtunurile care il transporta si radiatorul. Este esentiala pentru ca masina sa nu se supraincalzeasca.
  • Ștergatoarele de parbriz: Un stergator de parbriz care functioneaza defectuos poate fi riscant daca trebuie sa conducem in ploaie. Daca periile sunt mai vechi de un an, ar fi mai bine sa le schimbati cu altele noi.
  • Anvelopele: Ultimul lucru de care avem nevoie este sa conducem cu anvelope uzate. Este timpul sa le inlocuiti si sa preveniti problemele. In cazul in care aveti pneuri in stare buna, verificati presiunea si adaugati aer, daca este necesar. Acest lucru ajuta si la economia de combustibil. Sa nu uitam sa verificam starea rotii de rezerva.
  • Iluminat: Este imperios necesar pentru a verifica luminile. Nu evitati numai amenzi, dar este modul de a conduce cu siguranta corespunzatoare pentru noi si alte masini cu care impartim ruta. Face parte dintr-o buna coexistenta rutiera.
  • Sistemul de distributie: este important sa revedeti si toate elementele sistemului de distributie. Cereti mecanicului sa verifice centurile, pompele de apa, alternatorul si altele. Amintiti-va ca motorul unei masini are o intreaga viata interioara formata din parti si fluide care se uzeaza cu utilizarea. Inlocuiti filtrele si verificati daca pompele, furtunurile, fluidele si centurile sunt corespunzatoare pentru a mentine masina in stare buna.
    In cazul in care gasiti vreo surgere sau pete, este important sa ajungeti la cauza daunelor inainte de a pleca la drum.Citeste mai multe pe siteul nostru www.7zile.ro

7zile

militaru george