Ce faci atunci cand contabilului tau ii cade serverul? Solutia e simpla: serviciile de contabilitate online

contabilitate contabilitate

Contabilitatea este o activitate esentiala pentru orice companie. Majoritatea antreprenorilor din ziua de astazi lucreaza cu o firma de contabilitate, cele mai multe folosind servere pentru a stoca informatiile si datele clientilor lor. Insa care este, in realitate, nivelul de siguranta al informatiilor contabile atunci cand acestea sunt stocate pe un server obisnuit? Ce se intampla atunci cand un server sufera defectiuni, iar datele sunt in pericolul de a se pierde? Iata un studiu de caz interesant legat de acest subiect:

In 2014, o firma de contabilitate din Bucuresti a avut parte de un eveniment care le-a dat emotii atat contabililor, cat si clientilor lor. Toate serverele au picat si, pentru cateva ore, parea ca informatiile contabile ale tuturor clientilor lor au fost pierdute.

Inainte sa pice, serverul a inceput sa scoata sunete ciudate. Deoarece nimeni din birou nu avea cunostinte tehnice, pentru a nu mai fi deranjati de acel sunet iritant, unul dintre angajati a inchis usa. Din pacate, aceasta a fost o decizie foarte neinspirata, deoarece serverul s-a supraincalzit si a cedat.

Pentru moment, toata lumea si-a pastrat calmul, deoarece respectiva firma de contabilitate avea o copie separata a datelor pe un hard disk. Insa atunci cand au vrut sa acceseze datele, au descoperit ca si acesta era defect, fara ca nimeni sa se astepte la asa ceva. Acest lucru se poate intampla mai des decat se crede, mai ales daca hard disk-urile nu sunt depozitate corespunzator si testate periodic. Din nefericire, firma de contabilitate nu avea si un al treilea back-up al datelor.

Asadar, siguranta tuturor datelor si documentelor importante din compania ta se afla in mainile contabilului tau. Daca nu ti-ai pus aceasta problema pana acum, iata cateva intrebari pe care sa ti le pui in legatura cu modul in care contabilul tau stocheaza informatiile contabile ale firmei tale:

• Are contabilul tau o politica de back-up de siguranta?

• Daca are, chiar o pune in aplicare? Chiar si in zilele in care lucreaza pana la 10 noaptea in "inchiderea de luna”, fiindca este supraaglomerat?

• Ce medii de stocare foloseste? Daca foloseste hard disk-uri, in ce conditii le depoziteaza si cat de des le testeaza pentru a vedea daca functioneaza corespunzator? Cine mai are acces la acel hard-disk? Este securizat accesul la datele de pe acesta?

• Are un back-up de siguranta in cloud?

Cea mai buna solutie pentru siguranta informatiilor tale contabile este reprezentata de serviciile de contabilitate online. Utilizand o solutie consacrata de cloud problema de back-up este rezolvata atat din punct de vedere al sigurantei cat si din punct de vedere al securitatii datelor.

Keez.ro este cea mai user-friendly platforma de contabilitate online si instrumente de management, fiind solutia pentru antreprenorii care vor sa imbratiseze progresul tehnologic realizat in ultimii ani in acest domeniu. Keez.ro foloseste tehnologia Microsoft Azure, o solutie de varf in domeniul tehnologiei de stocare online. Cu keez.ro, ai acces online 24/7 la documentele atat de importante pentru buna desfasurare a afacerii tale.

De la contabilitate, la salarizare si pana la infiintarea unei companii, keez.ro este solutia pentru antreprenorii care nu vor sa piarda timp si energie cu activitati de back-office, preferand o metoda moderna de a-si gestiona activitatea si a-si conduce afacerea, la care ai acces in format digital oricand, de oriunde.

Platforma de contabilitate online poate fi accesata de pe orice tip de dispozitiv, de la desktop/laptop, la tableta, pana la smartphone. Interfata este una foarte usor de folosit, iar situatia ta operationala si toate datele din aceasta sunt protejate folosind tehnologii avansate de cloud computing si de securizare a datelor personale.

Alege serviciile de contabilitate online de la keez.ro pentru ca datele tale contabile sa fie in deplina siguranta!

Keez.ro

Keez.ro