Ce acumulator sa aleg pentru bormasina mea?

Acumulatori bormasina Acumulatori autofiletante

Găsirea unui acumulator care sa se potriveasca perfect uneltei tale poate deveni o sarcina complicata si de durata mai ales daca nu dispui de toate informatiile necesare.Există un număr mare de caracteristici și specificații total diferite,insa cel mai important este tipul de acumulator selectat.In magazinul online www.storebrand.ro puteti gasi o gama extrem de variata.

Există trei tipuri diferite de baterii care pot fi utilizate de autofiletante sau de orice alt fel de unealta fără fir:

nichel-cadmiu (NiCd), hibrid nichel-metal (NiMH) și litiu-ion (Li-ion).

Va ajutam in cele ce urmeaza cu cateva informatii care va pot fi extrem de utile in luarea deciziei corecte.

Baterii nichel-cadmiu

Bateriile NiCD sunt cele mai vechi dintre cele trei tipuri și sunt încă utilizate pe scară largă, deoarece sunt de neînlocuit atunci când vine vorba de performanțe în condiții grele. În plus, sunt ieftine și durata ciclului lor este destul de impresionantă. În general, Li-Ion și NiMH sunt mai bune, iar dacă aveti o autofiletanta care folosește baterii NiCd, nu va grabiti sa renuntati la ea.

Unul dintre motivele pentru care bateriile NiCd nu au fost încă retrase este rezistența in timp ,rezistența la impact, precum si diferentele mari de temperaturi la cere pot fi utilizate.. De asemenea, ciclul lor de viață se măsoară la aproximativ 1.000 de sarcini, ceea ce este într-adevăr impresionant. În plus, acestea oferă un flux mai bun de curent electric. Deși păstrarea bateriei într-o stare de descărcare profundă este departe de a fi recomandată, dacă o faceți cu bateriile NiCd, acestea nu se vor deteriora la fel de ușor ca cele Li-Ion sau NiMH. Dacă priviți totul din punct de vedere economic, bateriile NiCd sunt, de asemenea, semnificativ mai puțin costisitoare decât celelalte opțiuni.

Avem totusi si cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont in achizitionarea acestor baterii NiCd sunt cel mai vechi tip de baterii, unele dintre caracteristicile lor sunt puțin depasite. De exemplu, acestea cântăresc mai mult decât alte opțiuni, iar capacitatea lor este mai mică. Un lucru de care trebuie să aveți grijă dacă utilizați baterii NiCd este să nu lăsați încărcarea să scadă sub 70% între sarcini. În acest fel, își diminuează durata de viață. Cu toate acestea, ar trebui să efectuați o descărcare completa o dată pe lună, Un alt lucru de reținut este faptul că bateriile NiCd trebuie să se răcească înainte de a fi reîncărcate. Și mai există încă ceva: dacă vă pasă de mediu, este posibil să fiți dezamăgiți să aflați că cadmiul poate dăuna mediului atunci când nu este depozitat corect.

Baterii NiCd pe scurt

Aproximativ 1.000 de cicluri de încărcare, ceea ce înseamnă viața lungă a ciclului

Acceptabil 15% -20% descărcare

Capapcitate scăzută de 1.2Ah - 2.2Ah

Timpuri rapide de încărcare

Acestea necesită o întreținere adecvată, cum ar fi o descărcare completa în fiecare lună

Extrem de rezistent și dur.

Baterii hibride nichel-metal

Bateriile NiMH sunt mai costisitoare decât bateriile NiCd, dar oferă și unele îmbunătățiri față de omologii lor NiCd. Una dintre cele mai mari îmbunătățiri este că NiMH dăunează mediului cu mult mai puțin. Avantajul lor cel mai mare este capacitatea lor, care este uneori de 2 sau chiar de 3 ori mai mare decât cea a bateriilor NiCd, datorită densității energetice mai bune. Totuși, cum ar fi bateriile NiCd, bateriile NiMH sunt sensibile la condiții de stocare și încărcare inadecvate. Acestea cântăresc mai puțin decât bateriile NiCd și sunt mai puțin costisitoare decât bateriile Li-Ion.

Cu toate acestea, bateriile NiMH sunt foarte sensibile la condițiile de stocare și încărcare și trebuie depozitate și întreținute corespunzător pentru a-și prelungi durata de viață. Spre deosebire de bateriile NiCd, bateriile NiMH sunt mai sensibile atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute.Când rămâne neutilizat sau se află într-o stare de descărcare aproape totala, NiMH va suferi mai multe daune decât bateriile NiCd. Durata de viață și capacitatea de stocare se vor reduce. La fel ca și bateriile NiCd, acestea ar trebui, de asemenea, să fie încărcate cu 70% capacitate, dar cu o descărcare totala efectuată la fiecare trei luni.

Baterii NiMH pe scurt

Durata de viață a ciclului depinde de stocare și întreținere, dar poate ajunge la cea a bateriilor NiCd

Auto-descărcare rapidă de 20% -30%

Capacitate 2.2Ah până la 3.0Ah

Timpuri rapide de încărcare

Întreținere moderată, care include de obicei o descărcare totala o dată la 3 luni

Foarte sensibil la căldură

Baterii litiu-ion

Fiind cel mai nou dintre cele trei tipuri de baterii fără scule, bateriile Li-Ion sunt, de asemenea, cea mai bună opțiune, atunci când sunt luate în considerare toate aspectele. Desigur, nu sunteti lipsiți de dezavantajele lor. De exemplu, acestea sunt mai scumpe decât bateriile NiCd și NiMH. Cel mai mare dușman al acestora este căldura, care le deteriorează componentele interne și schimbă procesele electrochimice care se petrec în interior. Vârsta și utilizarea continuă joacă, de asemenea, un rol important în reducerea duratei lor de viață.

Deși poate părea că nu sunt cea mai bună opțiune datorită ciclului lor scurt de viață, au o capacitate mai mare și sunt capabili să se încarce rapid. Tehnologia bateriilor Li-Ion este în continuare îmbunătățită, așa că va fi interesant să vedem ce se întâmplă cu ele în viitor. Unul dintre lucrurile care nu au nevoie de îmbunătățiri este greutatea lor, deoarece acestea sunt cele mai ușoare dintre cele trei

Cand vine vorba de baterii pentru autofiletante sau oricare alte unelte electrice puteti gasi produsul potrivit pentru dvs pe www.storebrand.ro

Sc Devverse Business Srl

Adrian