Bursele JTI pentru Jurnaliști, la 20 de ani

Bursele JTI pentru jurnalisti logo

Bursele JTI pentru Jurnaliști, la 20 de ani

În 2019, Bursele JTI pentru Jurnaliști aniversează 20 de ani de la înfiinţare. Programul, cel mai longeviv şi singurul de acest tip, a fost lansat în anul 2000, cu susţinere privată, ca o continuare a stagiilor de pregătire pentru ziariştii şi comunicatorii instituţionali din ţările Europei Centrale şi de Est, cu sprijinul autorităţilor SUA. Obiectivul Programului de-a lungul acestor ani a fost dezvoltareacunoştinţelor şi abilităţilor jurnaliştilor, prin expunere la realităţile democraţiilor dezvoltate,cunoaşterea unor medii culturale diverse şi practică profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

În cei 20 de ani, aproximativ 150 de jurnalişti au fost beneficiari ai programului. Cu ocaziaaniversării, participanţii ediţiilor anterioare au făcut cunoştinţă cu cei mai noi membri ai “Clubului Bursierilor JTI”, câştigătorii ediţiei 2018 - 2019.

Cei 10 ziarişti vor efectua o vizită de lucru de o săptămână la instituţiile europene din Bruxelles, la sediul NATO, la diverse organisme sau organizatii.

Iată numele câştigătorilor:

Andreea DUMITRESCU – TVR

Corina MATLINSCHI – Antena 3

Gabriel AVĂCĂRIŢEI – Wing Media Energy Consulting

Ilie PINTEA – Radio România Actualităţi

Cătălin DEACU - TVR

Arpad LASZLO – TemesvariHirek.ro

Loredana NEGRILĂ - TVR

Sebastian OANCEA – Realitatea de Vrancea, Vrancea24

Ligia VORO – Transilvania Business

Vlad EPURESCU – adevarul.ro

Cei doi ziarişti români care vor beneficia de un stagiu extins de documentare şi training, timp de o lună, la Bruxelles, sunt:

Cătălin DEACU - TVR

Gabriel AVĂCĂRIŢEI – Wing Media Energy Consulting

Ediţiile anterioare au fost organizate, pe rând, cu sprijinul Freedom House România şi alFundaţiei Euromonitor pentru Excelenţă. Prezenta ediţie este organizată de Ad Media Consult, clubeconomic.ro, cu sprijinul foştilor bursieri şi susţinerea JTI România.

Persoană de contact: Irina Apostol

e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro

Informații de contact

Persoana de contact

Apostol Irina

Telefon

0744584620

E-mail