Bilantul Reusitelor - Proiect Posdru - Formare Profesionala in Domeniul Petrol si Gaze

La finalul acestui an, ORGANIZATIA PATRONALA UNIPET, alaturi de partenerii sai UNIVERSITATEA PETROL GAZE din PLOIESTI si societatea SIVECO ROMANIA S.A. au bucuria de a va prezenta bilantul reusitelor inregistrate in cadrul proiectului ”Formarea profesionala si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru angajatii din domeniul petrolului si gazelor in scopul cresterii calitatii serviciilor prestate, competitivitatii profesionale si imbunatatirii activitatilor si proceselor specifice”.

Suntem mandri sa cuantificam asadar, o serie dintre cele mai semnificative rezultate ale proiectului nostru:

• realizarea a 12 cursuri autorizate, cu o tematica specifica domeniului petrol si gaze si un curs de perfectionare in domeniul TIC;
  • realizarea si multiplicare a 870 suporturi de curs in format clasic si digital, 870 de seturi de resurse curriculare in vederea distribuirii participantilor la cursuri ;
  • 324 zile de formare fata in fata in domeniul TIC si 376 zile de formare in domeniul petrol si gaze;
  • 630 angajati din domeniul petrol si gaze  care au participat GRATUIT la cursul de Basic IT Skills – Microsoft Project ( 36 grupe de curs );
  • 609 angajati din domeniul petrol si gaze care au finalizat cursuri de perfectionare GRATUITE, dupa cum urmeaza: Proiectare asistata de calculator (CAD) – 60 angajati, Metode avansate de proiectare a utilajelor petroliere si petrochimice – 60 angajati, Modelare 3D (4D) a structurilor petrolifere – 15 angajati, Inmagazinarea subterana a gazelor – 40 angajati, Extractia si prelucrarea gazelor – 40 angajati, Transportul si distributia lichidelor prin conducte – 54 angajati, Transportul si distributia gazelor naturale – 40 angajati, Transportul fluidelor multifazice – 40 angajati, Sisteme informatice de management – 80 angajati, Managementul calitatii – 60 angajati, Managementul inovarii – 60 angajati, Managementul logistic –  60 angajati;
  • 1239 certificate de participare eliberate cursantilor;
  • extinderea locatiile de desfasurare a cursurilor prin includerea pe harta proiectului pe langa salile de curs din Ploiesti, Medias si Moinesti a unor noi sali de curs in municipiile Constanta, Buzau, Braila, Onesti si Bucuresti;
  • infrastructura pentru componenta informatica: 2 servere incluzand licentele Windows server, 1 Rack, 2 UPS, 44 notebook-uri incluzand si licenta Windows, licenta Office, antivirus, 4 videoproiectoare, 2 imprimante multifunctionale, 2 routere;
  • platforma de instruire electronica care cuprinde 13 cursuri in format digital, accesibila cursantilor, atat in timpul sesiunilor de formare fata in fata cat si dupa incheierea acestora;
  • seminarii de prezentare  realizate in scop de promovare si diseminare a rezultatelor;
  • comunicate de presa diseminate;
  • realizarea si distribuirea de materiale de promovare (afise, pliante, mape, brosuri, etc);
  • realizare brosura privind importanta perfectionarii si informarea angajatilor privind oportunitatile de perfectionare;
  • website proiect realizat in vederea informarii, promovarii si diseminarii rezultatelor si beneficiilor participarii la programele de perfectionare, www.unipet.ro;

Satisfactia muncii noastre se regaseste in cuvintele participantilor la cursuri carora le multumim si pentru care vom continua sa desfasuram activitati si in anul care urmeaza.

DAMIAN DANIELA, OMV PETROM: „Ma bucur ca am putut beneficia de asftel de cursuri si de informatii noi”;

FRINCU ION, EON GAZ DISTRIBUTIE: „Sunt pe deplin incantat ca am avut ocazia sa particip la acest curs”;

BACIU ELENA, OMV PETROM: „Multumesc echipei pentru realizarea acestui curs”;

MARIN GEORGETA, OMV PETROM: „A fost un curs interesant, unde am invatat lucruri utile pentru activitatea desfasurata iar formatorul deosebit, chiar excelent. Felicitari!”

MANOLE STEFANIA, CHIMCOMPLEX BORZESTI: „Multumesc domnului lector si echipei de proiect”.

Pentru a afla mai multe informatii despre proiectul nostru precum si despre cursurile la care mai sunt locuri diponibile, va rugam sa accesati link-ul http://www.unipet.ro/content/oferta-cursuri-gratuite,  sau sa ne contactati folosind urmatoarele coordonate:

Organizatia Patronala Unipet

Bd Bucuresti, nr:37, Ploiesti, Prahova

Tel: 0372 448 996;

Website: www.unipet.ro

E-mail: [email protected]

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 inscriindu-se pe Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.2 „Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.