Beat la volan, LEGAL in curand!

Se spune sa nu conduci niciodadata si sa bei in acelasi timp….ai putea sa versi bautura! :))

Cum ar fi posibil asa ceva?
Cei de la Mercedes-Benz lucreaza deja la o masina care ne poate aduce acasa fara sofer
Si cei de la Google fac teste de ceva timp, oare ei vor sa ne ajute sa ajungem acasa de la club sau restaurant in stare de ebrietate?

Oare sa fie acesti doi giganti Dumnezeul betivilor?

• Acum poti linistit sa bei fara sa mai fi atent la volan si la traficul din jur pentru ca sistemul intelligent drive al noului S-class face totul.
  • Compania Mercedes-Benz preconizeaza astfel sa obtina pozitia de lider de piata in fata rivalului sau BMW.
  • De asemenea si Google in colaborare cu alte companii de profil au realizat un prototip de masina autonoma.
  • Daca la inceput nu exista volan, pedale, autovehiculul fiind controlat de un sistem de senzori si computere instalate la bord, din motive de siguranta test-drive-urile s-au facut cu masini cu volan detasabil, petale de frana si acceleratie, respectiv un sofer gata sa preia controlul daca situatia o impunea.
  • Avantajul acestei masini este ca nu te ia radarul niciodata, functia de auto-pilotare fiind limitata la viteza maxima de 40 km/h, adica mai bine mai tarziu decat niciodata. :)
  • Aceasta masina este adresata in special persoanelor cu nevoi speciale si cu dificultati de deplasare. Aici se pot incadra si cei care sub influenta alcolului au dificultati mari in mentinerea directiei
  • Cei de la Google sustin ca scopul acestei masini este reducerea numarului accidentelor si chiar a blocajelor din trafic. Insa nu e greu sa observi adevaratul motiv, daca nu mai conduci, trebuie sa ai o ocupatie si ce este mai la indemana decat sa stai pe net, eventual sa accesezi serviciile Google, sau sa bei o bere.
  • Mai ramane totusi intrebarea cum se va putea comercializa astfel de autoturisme daca legal nu pot fi omologate ca masini complet autonome, conform legilor in vigoare nu se poate conduce o masina fara sofer.

Sursa: https://www.amanetauto.ro/beat-la-volan-legal-in-curand

S.C. Amanet Auto SRL