Atentie la radare pe DN1

Drumul national 1 (DN1) este soseaua care face legatura intre Bucuresti si nord-vestul tarii. Foarte circulat in orice perioada a anului, in special pe tronsonul Bucuresti – Brasov, aceasta sosea are instalat un sistem performant de camere video dotate cu radar, pentru a incerca sa previna accidentele rutiere si viteza excesiva cu care soferii circula pe acest tronson.

Politia Romana este cea care detine controlul suprem in aceasta zona pentru radarele montate pe DN1. Sistemul de monitorizare a traficului poate urmari si calcula viteza de deplasare pe intreg sectorul de drum. Imbunatatirea permanenta a acestui sistem de radare aduce anul acesta o noutate: alternarea ritmului de deplasare in zonele neacoperite de camere va deveni istorie. Este stiut faptul ca soferii circulau cu viteze mari in aceste zone, urmand sa revina la normal acolo unde existau camere video pentru inregistrarea vitezei. Insa, odata cu modernizarea sistemului, acest tip de condus va deveni istorie.

Calcularea vitezei de deplasare se va face fara folosirea undelor radar, iar noile camere instalate vor tine cont de timpul de deplasare intre puncte diferite. Programele performante folosite de Politia Romana pe DN1 pot stabili viteza de deplasare intre puncte diferite de verificare, insa pot detecta si alte abateri: distanta neregulamentara, depasirea pe linia continua, lipsa centurii de siguranta, etc.

Amanet Auto SRL

Ionut