Asociația Curățătorilor de Hote, Coșuri fum și Ventilații (AC-HCV) vă explică cum puteți preveni incendiile din bucătării.

Curățare hotă restaurant Firme curatari hote restaurant

Cred că auziți destul de frecvent știri despre incendii provocate în bucătării. Oare cine generează aceste riscuri? Gazele de ardere și/sau grăsimile depuse care se aprind.

Bucătăriile din restaurante, hoteluri, clădiri de birouri și cantine sunt cele mai mari generatoare de risc de incendiu. Gătind se generează fum și aburi ce conțin vapori de grăsimi vegetale și grăsimi de ardere (grăsimi animale). Pentru a nu umple bucătăria și restaurantul cu acest aer viciat, binențeles, pornim sistemul format din hotă, tubulatură și ventilator. Acest sistem are rolul de a evacua aerul viciat și … gazele de ardere (în cazul liniilor HoReCa care utilizează combustibil gazos). Vaporii de grăsimi condensează în sistem, când atinge punctul de rouă, în zonele mai reci, transformandu-se în lichid. Accelerația gravitatională invită lichidul să se scurgă. Unde? În primul cot, în hotî, în filtre și în final … în preparate. Dar nu toată grasimea se scurge. Din cauza forțelor de frecare mai rămân “lipite” și pe tubulatură, depunandu-se strat peste strat, întarindu-se în timp. O altă parte migrează “trasă” de către ventilator în ventola acestuia, strângându-se picatură cu picătură până când palele ventilatorului vor trece prin grăsime… gripându-l sau reducându-i turația și debitul.

Necurățând sistemul format din hotă, tubulatură și ventilator apar riscurile de autoaprindere a grăsimilor; de scurgere a grăsimilor în preparate; apariția mirosurilor neplacute; griparea ventilatorului, etc. Trebuie curățat tot sistemul fiindcă grăsimile migrează, cele vegetale transformându-se în grăsimi solide tip ceară, smoală, iar cele de ardere ramânând sub formă lichidă, devin fitil pentru cele vegetale sau pentru funinginea (dacă există) amestecată cu grasime.

Recomandăm managerilor de restaurante să achiziționeze servicii premium, oferite de firme ce curăță toată tubulatura în interiorul ei, la un interval de maxim 6 luni, pentru a nu lăsa grăsimile să se întărească și să se scurgă pe pereți și în preparate.

AC-HCV vine în ajutorul dvs recomandându-vă firmele testate și verificate de asociație. Le puteți găsi pe web site-ul nostru, la rubrica ”Alege o firmă”.

Nu uitați că experiența noastră este soluția voastră, misiunea noastră este succesul vostru.

Informații de contact

Nume Companie

Asociația Curățătorilor de Hote, Coșuri fum și Ventilații (AC-HCV)

Persoana de contact

Adrian Iuga, inginer, președinte AC-HCV

Telefon

0728291777

E-mail