Arocs si Atego – doua premiere mondiale la Bauma

Mercedes-Benz va prezenta publicului, in premiera la Bauma 2013, doua noi modele, respectiv Arocs, camionul de mare tonaj, pentru transportul in constructii, si noul Atego, creat pentru segmentul de distributie usoara si medie. Cel mai mare targ din lume al industriei de constructii isi va deschide portile vizitatorilor internationali din 53 de tari, in Munchen, in intervalul 15-21 aprilie.

Sase modele Arocs, configurate special pentru transport in domeniul constructiilor, ilustreaza cat de puternic, robust si eficient arata un vehicul pentru constructii in 2013. Astfel, continuand povestea de succes Mercedes-Benz, ce a inceput acum mai bine de 110 ani in domeniul constructiei de vehicule, Arocs prezinta meritele acestei descendente prin impunerea, in mod particular, a stilului camioanelor de tonaj mare. Avand un cuplu ridicat, motoare care se bazeaza pe tehnologia BlueEfficiency, cu o gama de puteri cuprinsa intre 175 kW (238 hp) si 460 kW (625 hp), sasiu robust, design imbunatatit al suspensiei si sasiului, Arocs se remarca printr-o capacitate exceptionala de transport de incarcaturi grele. Aceasta capacitate este sustinuta de un studiu recent realizat in randul clientilor din domenii diferite, de la transport pe santiere de constructii (45%), avand o greutate maxima admisa de pana la 41 de tone, pana la transport materiale de construcaii (30%) si transport beton (15%). In mod special, in domeniul betonului, Arocs seteaza standardul cu varianta sa optimizata pentru greutati, „Loader”, avand un volum al transportului de 8 metri cubi.

Arocs Grounder vine in intampinarea clientilor care doresc un nivel ridicat de stabilitate si robustete pentru utilizarea off-road. Din punct de vedere al eficientei si grijii fata de mediu, acesta beneficiaza de cele mai eco-friendly tehnologii de control ale emisiilor, in concordanta cu Euro VI, si de o reducere a consumului de combustibil de pana la 5%.

Aceleasi atribute sunt detinute si de noul Atego pentru segmentul de distributie usoara si medie. 42 de variante de modele de baza (ex-works), patru cabine disponibile in trei variante de lungimi, o multitudine de ampatamente si noul standard Euro VI, dotat cu motoare BlueEfficiency Power cu patru si sase cilindri, si o gama de puteri intre 115 kW (156 hp) si 220 kW (299 hp) – acestea sunt trasaturile cheie ale noii game Atego. Este o alegere populara in activitatile auxiliare domeniului constructiilor, precum acoperirea cladirilor, esafodajul sau tamplaria. Pentru transportul materialelor de constructii pe teren accidentat, Atego este de asemenea disponibil in varianta all-wheel drive, acesta putand fi permanent sau manual.

Noile staruri Mercedes-Benz din industria constructiilor sunt expuse in salonul B4 si pe terenul in aer liber invecinat centrului comercial expozitional din Munchen, in perioada 15-21 aprilie 2013. Cu un spatiu de expozitie de 550.000 de metri patrati, peste 3.200 de expozanti si in jur de 420.000 de vizitatori asteptati, Bauma este cel mai mare targ al industriei de constructii din lume si are loc in Munchen o data la trei ani.

Informatii suplimentare sunt disponibile la www.media.daimler.com si www.mercedes-benz.com.