Aranjează în mod practic o baie mică

amenajarea unei bai mici amenajarea unei bai mici

Ai o baie mică, dar cu atât de multe obiecte îngrămădite în ea, încât fiecare căutare se transformă într-o muncă de detectiv? Te-ai săturat de căutarea lor zilnică și ești exasperat/ă de faptul că baia ta nu arată deloc precum o baie din reviste, ci mai degrabă precum o cămară neîngrijită? Poate că a sosit timpul să faci ceva în acest sens.


Cum poți da băii tale aspectul dorit (funcțional și estetic)?

Iată cele 3 etape necesare pentru un astfel de demers:

●             documentarea inițială;

●             elaborarea proiectului (singur sau cu ajutorul unui specialist);

●             transpunerea în realitate a proiectului întocmit pentru amenajarea băii.

O informare inițială din diverse surse este întotdeauna de dorit. Celor interesați le stau la dispoziție o mulțime de reviste în format fizic, de site-uri de specialitate, de videoclipuri despre amenajarea băilor de diferite dimensiuni.

Nu trebuie uitați nici specialiștii cu experiență în amenajări interioare, care pot să le ofere proprietarilor cele mai bune sfaturi. Ei te pot ajuta pe tot parcursul procesului de transformare a băii tale.


Nu poți amenaja corect o baie dacă uiți de ordine!

Înainte de a alege cel mai bun mobilier și diversele accesorii necesare pentru amenajarea unei băi mici, pune toate produsele cosmetice, farmaceutice și alte tipuri de produse de igienă pe masă pentru:

●     a ști cât de multe ai;

●     a ști de cât spațiu de depozitare ai nevoie pentru ele.

De asemenea, profită de această situație pentru a verifica toate recipientele și aruncă orice produs pe care nu îl mai utilizezi sau a expirat (ori care și-a schimbat mirosul, culoarea, consistența). Fă această selecție cu mare seriozitate, deoarece îți va permite să îți eliberezi baia de tot ce nu îți mai este de folos.


Stabilește clar unde o să așezi lucrurile mici pe care le folosești zilnic

Pune într-o categorie specială acele obiecte pe care le folosești în fiecare zi, astfel încât să le ai mereu la îndemână. Nu uita că după (re)amenajarea băii este bine să le așezi întotdeauna în același loc după utilizare, astfel încât să nu fie necesar să le mai cauți când vei avea nevoie de ele pe viitor.

De exemplu, poți așeza recipiente de stocare pe rafturi, pentru a depozita în ele obiecte mai mici utilizate frecvent în baie. Le puteți alege în culori și forme diverse, în funcție de gustul și stilul tău de baie.

Vrei să eviți găurirea pereților? Atașează cârlige și diferitele console pe perete utilizând ventuze, magneți autoadezivi sau lipici special pentru spațiile umede. Acordă întotdeauna atenție capacității de susținere specificate de către producător, astfel încât suportul supraîncărcat să nu cadă la sol sau, în cel mai rău caz, în capul tău când ești la duș!

Pentru șampoane, geluri de duș și alte produse, utilizează de preferință un raft suspendat sau, de ce nu, un suport special conceput pentru duș. De obicei, acesta din urmă are mai multe polițe, așezate vertical, la anumite distanțe, astfel încât să îți poți organiza mai bine sticlele și cutiile cu diverse produse cosmetice. Suportul are de obicei un cârlig pentru agățat sau ventuze.


Ce faci cu prosoapele și rufele murdare?

Este mai bine să păstrezi prosoapele și textilele curate în afara băii. Acest lucru va reduce probabilitatea ca acestea să se ude și să se formeze mucegai pe ele.

În baie, ar trebui să existe și un loc pentru un coș destinat rufelor murdare. Containerul poate face parte dintr-un dulap de baie, fie să stea independent sub chiuvetă. Dacă vei căuta, vei găsi și coșuri de rufe pliabile, perfecte pentru un spațiu mic. Plierea reprezintă o soluție foarte bună, deoarece nu va ocupa în mod inutil mult spațiu când este gol.


Baie sau duș?

Cabina de duș cu o lățime de 100 cm economisește mai mult spațiu decât o cadă. Dușul nu necesită neapărat o cădiță, care ocupă spațiu și uneori strică designul final al spațiului. Se pot folosi cabine și/sau paravane fixe de duș, din sticlă securizată.

 

Robinetele ascunse în perete, în nișe, economisesc spațiul dintr-o baie mică. Dacă îți pasă de confort, nu uita că poți avea jeturi de hidromasaj chiar și într-o cabină de duș cu dimensiuni de 100 x 100 cm!

 

Intră pe site  pentru mai multe detalii referitoare la cabinele de duș!