3 trasee, cu grade diferite de dificultate, la Campina MTB, pe 7 septembrie

Traseele competitiei se situeaza in zona: Platoul Muscel (start) – Dealul Voila – Plaiul Campinii – Sotrile – Vistieru – Cornu – Pratoul Muscel (sosire). 3 trasee, la Campina MTB

Fundatia Romanian Angel Appeal si Asociatia E.A.S.C. Caraiman Campina – organizatorii competitiei nationale de ciclism montan “Campina Open MTB – Race for Autism!” - le-au pregatit si in acest an competitorilor, 3 trasee cu grade diferite de dificultate, pentru a putea raspunde cat mai bine nevoilor de challenge ale fiecarei categorii de varsta si aptitudini. Intrecerea, care va avea loc in data de 7 septembrie, pe dealurile municipiului Campina, este deschisa pasionatilor de ciclism de toate varstele, atat profesionisti cat si amatori.

Traseele competitiei se situeaza in zona: Platoul Muscel (start) – Dealul Voila – Plaiul Campinii – Sotrile – Vistieru – Cornu – Pratoul Muscel (sosire).

Pentru categoriile “Avansati” si “Elite”, este pregatit Traseul A, cu o lungime de cca. 32 km si o diferenta de nivel insumata, de cca. 1400 m.

Traseul este compus din 85 la suta off road (drum forestier, drum de caruta, poteci) si 15 la suta sosea asfaltata. Startul se ia de pe platoul Muscel, se coboara in vale, in apropiere de Valea Campinitei, apoi traseul urca spre dreapta, intersecteaza fostul drum forestier (cartierul Voila, spre Plaiul Campinii), urca prin padure, trecand prin spatele fostei unitati militare de la Voila, si continua prin padure, cativa kilometri. Urmeaza iesirea in soseaua asfaltata ce leaga Campina de comuna Sotrile, pe care o urmeaza pentru cca 5 km, pana in satul Vistieru, dupa care intra spre stanga, pe drumul de caruta (cunoscut local ca „Drumul Hotilor”) ce se intoarce spre Cornu, pe coama dealului, trece pe langa Manastirea Cornu, apoi coboara spre zona fostului poligon de trageri de pe Valea Campinitei si ajunge din nou in platoul Muscel (zona de start-sosire).

Pentru categoriile “Amatori” si “Juniori”, este pregatit Traseul B, cu o lungime de cca. 16 km si o diferenta de nivel insumata, de cca. 700 m.
Traseul este 100 la suta off road (drum forestier, drum de caruta, poteci) si este comun cu Traseul A pana in zona fostei unitati militare Voila unde, dupa ce coboara in valea Campinitei, urca direct in drumul  de caruta („Drumul Hotilor”) ce face legatura, pe coama dealului, intre satele Vistieru si Cornu, trece pe langa Manastirea Cornu, iar de aici este comun cu traseul A, pana la sosire, pe Platoul Muscel.

Pentru categoriile “Copii” si “Family*”, este pregatit Traseul C, cu o lungime de cca. 5 km si o diferenta de nivel insumata, de cca 125 m.

Si acest traseu este 100 la suta off road (drum  de caruta, poteci). Porneste de pe Platoul Muscel (zona de start), se desfasoara pe suprafata cuprinsa intre Valea Campinitei, drumul forestier care face legatura intre cartierul Voila / satul Plaiul Campinii si marginea nordica a zonei de agrement “Fantana cu ciresi”.
*Copiii participa cu bicicletele proprii, fara sisteme de tractiune atasate de bicicletele parintilor.

Traseele sunt igienizate si marcate corespunzator. Traseele sunt descarcabile, in format Google Earth, de pe http://campina-mtb.ro/info-competitie/traseu/ . 

“Multumim partenerilor nostri: Primaria Municipiului Campina, Primarile comunelor Sotrile si Cornu, Federatia Romana de Ciclism, Regia Nationala a Padurilor Romsilva si BibChip care sunt alaturi de noi, ne sustin si ne ajuta in organizarea, si in acest an, a evenimentului. Este foarte incurajator faptul ca autoritatile au inteles importanta competitiei “Campina Open Mountain Bike”, atat pentru cauza sociala (strangere de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova) cat si pentru dezvoltarea potentialului turistic al zonei, si au ales sa se implice.
Fiind un eveniment bazat in exclusivitate pe participarea voluntara a tuturor celor implicati, multumim, in egala masura, sustinatorilor competitiei, care ne ajuta financiar si/sau cu produse necesare desfasurarii intrecerii, dar si cu produse pentru kit-urile de premii, si chiar cu voluntari: Petrom, Lemet, Isostar, Bergenbier, Carrefour, H2O, Gadgetarie, Algida, Reteua Privata, de Sanatate - “Regina Maria”, Regenovex, Fil Sam Campina, S.C.Floricon Salub S.R.L., Giant, Shimano, Happy People – The PR&Events Agency.
Si, nu in ultimul rand, multumim partenerilor media, pentru ca duc mesajul catre publicul interesat: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, Free Rider, DirtBike, 2rism.ro, Ce sa vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Campina” – Adelaide Katerine Tarpan, Manager de Dezvoltare al Fundatiei Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

“Campina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce si-a format deja o traditie si sustine, anual, o cauza sociala. Organizarea evenimentului se bazeaza in exclusivitate pe voluntariat si pe implicarea probono a sustinatorilor. Toate fondurile obtinute din inscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

Fundatia Romanian Angel Appeal – este o organizatie neguvernamentala care, de peste 20 de ani, desfasoara proiecte in beneficiul copiilor afectati de boli cronice, copii abandonati, copii din institutii si/sau aflati la risc de excludere sociala. Prin proiectele pe care le implementeaza, Fundatia RAA ofera beneficiarilor sai servicii medicale, sociale, de consiliere, servicii de instruire, si desfasoara campanii nationale de informare. In ultimii 5 ani, Fundatia Romanian Angel Appeal a sprijinit, prin activitatea sa, copii si tineri cu autism precum si familiile acestora, prin facilitatea accesului la servicii specializate si prin infiintarea, in 35 de judete ale tarii si in municipiul Bucuresti, a 40 de Centre de consiliere si asistenta pentru persoane cu autism.

Asociatia E.A.S.C. Caraiman Campina – este o organizatie neguvernamentala, apolitica si nonprofit, infiintata cu scopul de a oferi tinerilor o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber prin practicarea activitatilor in aer liber, cum ar fi: orientare sportiva, escalada si alpinism, speologie, ciclism montan, drumetie montana, alergare montana, prin organizarea de cursuri de initiere in practicarea acestor activitati si apoi participarea la competitii de profil precum si prin educarea tinerei generatii in spiritul ocrotirii si conservarii mediului prin actiuni de igienizare – ecologizare a unor zone turistice si prin participarea la alte activitati conexe. 

 

Pentru detalii si inscrieri in competitia “Campina Open Mountain Bike – Race For Autism!”, accesati: www.campina-mtb.ro

Pentru mai multe informatii, contactati: Razvan Radulescu, tel. 0731137516, email: [email protected]