3 Tipuri de biciclete potrivite pentru deplasarea in oras

biciclete biciclete

Daca simti ca nu ai facut destula miscare in ultimul timp, sau ca pierzi prea multa vreme asteptand dupa autobuze sau alte mijloace de transport, poate ca achizitionarea unei biciclete este cea mai buna solutie pentru tine. Cu toate acestea, multitudinea de modele de biciclete de pe piata te pot dezorienta cu usurinta, iar in final s-ar putea sa nu faci chiar cea mai fericita alegere. Pe langa avantajele evidente pe care le aduce pedalatul, este recomandat sa iti alegi un tip de bicicleta care se potriveste nevoilor tale.

Chiar daca esti un biciclist incercat sau doar amator, vei afla ca, in ceea ce priveste deplasarea in oras, exista trei tipuri de biciclete, cu functii bine definite, care se potrivesc scopurilor tale:

1. Biciclete pliabile

Acest tip de biciclete se potriveste cel mai bine pentru deplasarea pe distante scurte, in zone foarte aglomerate. Datorita dimensiunilor reduse, ele se pot strecura cu usurinta prin trafic sau pe stradutele inguste. Un alt avantaj este acela ca pot fi pliate cu usurinta, fiind usor de transportat pe scari, in lift, in portbagajul unei masini sau chiar intr-un autobuz. De altfel, se potrivesc de minune deplasarilor mixte, care combina mersul pe bicicleta cu transportul in comun. Mai mult, fiabilitatea lor iti permite sa le iei cu tine peste tot, chiar si in excursii, unde vei putea avea parte de clipe de neuitat alaturi de cei dragi!

2. Biciclete de oras

Fiind mai robuste, aceste biciclete sunt perfecte pentru plimbarile in weekend alaturi de prieteni. Ele vin la pachet cu o serie de avantaje de necontestat: sunt foarte stabile, pretabile deplasarilor pe distante medii si lungi, iar gama variata de modele te va incanta cu siguranta. Poti opta intre un model elegant, excelent pentru plimbari, sau pentru un model sport, care te va purta catre orice destinatie! In plus, aceste modele de biciclete pot fi echipate cu multiple accesorii, precum portbagaje, lumini, ciclocomputere sau claxoane personalizate. Alege bicicleta care ti se potriveste cel mai bine si fii gata sa intorci privirile oriunde mergi!

3. Biciclete hibride

Aceste biciclete reunesc avantajele unei biciclete de munte cu cele ale unei biciclete de sosea. Fiind numite si hibride, bicicletele de cross si trekking iti vor asigura un drum relaxant, indiferent de conditiile carosabilului. Datorita cadrului usor din aluminiu dar si a suspensiilor de calitate, plimbarea cu acest tip de bicicleta ti se va parea floare la ureche. Este potrivita deplasarilor pe distante lungi, fiind pretabila in special persoanelor dinamice, dar si biciclistilor amatori. Daca adaugi la asta si design-ul modern, parca desprins din povestile urbane, ai la dispozitie un "bolid" de care sa te bucuri in orice anotimp!

Pe langa toate acestea, ia in calcul si tipul de cadru (unele sunt pentru femei, altele pentru barbati) inaltimea acestuia, dar si marimea rotilor, accesoriile cu care pot fi sau sunt deja echipate si vei face alegerea perfecta. De exemplu, magazinul de biciclete Veloteca ofera o gama deosebita de modele, dintre cele prezentate mai sus, atat pentru incepatori cat si pentru ciclistii incercati. Materialele de buna calitate, promotiile atractive dar si amabilitatea personalului din magazin cu siguranta te vor face sa alegi un model potrivit nevoilor tale. Intra pe site-ul Veloteca si convinge-te de accesibilitatea ofertelor puse la dispozitie!

Veloteca

biciclete