Uscător de rufe sau mașină de spălat cu uscător?

Uscatoare de rufe sau masini de spalat cu ambele functii Uscatoare de rufe distincte sau masini de spalat cu ambele functii

Dacă citești acest articol, probabil deja te gândești să-ți cumperi un uscător de rufe. O decizie înțeleaptă! Nicio casă n-ar trebui să ducă lipsă de uscătoare de rufe, indiferent că e vorba de mașină de spălat cu uscător sau de un uscător de rufe independent. Care este cea mai bună soluție pentru tine, însă? Pentru că nu există un răspuns unic și universal corect, îți voi prezenta avantajele și dezavantajele fiecărui fel de uscător, pentru a putea lua decizia corectă în cunoștință de cauză și în acord cu preferințele și dorințele tale.

Trebuie spus din capul locului că, pe lângă mașinile de spălat cu uscător, uscătoarele de rufe se împart la rândul lor în două categorii: uscătoare rufe cu evacuare și uscătoare rufe cu condensare. Să le luăm pe rând!

1. Uscătoare rufe cu evacuare

Avantaje:

- sunt de obicei mai ieftine decât celelalte modele de uscătoare de rufe, cu condensare

- usucă mai repede și consumă mai puțin curent electric

Dezavantaje:

- trebuie montate de o persoană specializată, având nevoie de conectarea la țevile de evacuare de apă

- nu pot fi amplasate în orice loc din casă, ci doar în apropierea țevilor mai sus amintite

2. Uscătoare rufe cu condensare

Avantaje:

- ușor de instalat, putând fi folosite imediat ce au fost cumpărate, fără ajutor de specialitate

- pot fi amplasate oriunde în casă, nu doar în apropierea țevilor de evacuare a apei

Dezavantaje:

- sunt mai scumpe decât modelele de uscătoare rufe cu evacuare

- nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic

3. Mașinile de spălat cu uscătoare rufe

Avantaje:

- cele mai convenabile dacă nu dispui de foarte mult spațiu în locuință și vrei să-l folosești cât mai eficient

- nu mai e nevoie să scoți rufele dintr-o cuvă și să le bagi în alta

- prețul este mai mic decât al unei mașini de spălat normale și al unui uscător de rufe independent la un loc

Dezavantaje:

- pe termen lung, consumul energetic este mai ridicat față de celelalte opțiuni

- timpul de uscare al rufelor este ceva mai mare decât în cazul uscătoarelor de rufe independente

-  eficiența la uscare nu este foarte bună, uneori fiind nevoie de mai multe cicluri de uscare pentru rezultate satisfăcătoare

Acum, ținând cont de avantajele și dezavantajele tuturor modelelor de uscătoare de rufe, probabil îți va fi mult mai ușor să iei decizia corectă și potrivită pentru tine și pentru casa ta.

DANTE INTERNATIONAL SRL

Suport 24/7