Totul despre transportul maritim de marfuri oferit de Rilvan Group

Rilvan Group este o companie care ofere servicii de transport maritim de marfuri oriunde in lume

Dupa cum stim cu totii, comertul cu marfuri resprezinta o parte extrem de importanta a economiei a din ce in ce mai multor tari. Astfel si transportul maritim de marfa este o componenta extrem de importanta intregului ansamblu.

Majoritatea lucrurilor pe care le utilizam zilnic nu sunt produse sau asamblate in Romania, ci dimpotriva, sunt de provenienta straina si ajung la noi fie prin mijloacele care deservesc transportul maritim de marfuri, fie prin alte variante de transport.

Transportul maritim de marfuri a avut o crestere considerabila in ultimii ani

Transportul maritim de marfa se realizeaza din vechile timpuri si este o varianta care uneste cererea si oferta intr-un mod foarte eficient. Avand in vedere faptul ca ofera un spatiu foarte mare de transportare, vasele maritime ofera o eficienta foarte buna a costurilor, putand transporta cantitati mari de marfuri intr-un sigur drum.

Cele trei caracteristici care definesc transportul maritim de marfa
  • Prima caracteristica si poate cea mai importanta este, desigur, reprezentata de marfa transportata. Fara marfuri nu ar exista nici nevoia transportului maritim a unor cantitati atat de mari si, evident, nu ar mai exista transport maritim de marfuri. Marfa transportata se gaseste intotdeauna in cantitati foarte mari si detine, de cele mai multe ori, valori destul de mari, ceea ce aduce un plus eficientizarii costurilor.
  • A doua caracteristica in realizarea transportului maritim de marfuri este reprezentata de navele de transport. Evident, acestea trebuie sa indeplineasca un nivel ridicat al tehnologiei si facilitatilor de care dispun, pentru a efectua transport maritim de marfa in cele mai bune conditii. De asemenea, acestea dispun de niste containere speciale in care marfurile sunt depozitate pentru a fi asigurata pe parcursul transportului, containere ce se gasesc sub forma a mai multor dimensiuni, in functie de particularitatile marfurilor transportate.
  • A treia caracteristica la fel de importanta pentru transportul maritim de marfa este reprezentata, asa cum era normal, de catre porturi. Porturile sunt de fapt niste puncte de operare a marfurilor, ele fiind foarte importante, deoarece asigura transferul de pe uscat pe apa si inapoi.
  • Porturile sunt locurile in care marfa este incarcata si descarcata in si din nave, aceasta fiind transportata mai apoi catre destinatia finala.

Cum sa va alegeti un partener de incredere pentru transportul maritim de marfuri?

Pe langa caracteristicile precizate anterior, mai sunt multe alte elemente ce fac parte din acest tip de transport. Este foarte important ca prestatorul acestui serviciu sa fie o companie de incredere, cu vechime in domeniu si un istoric care sa ii ateste eficienta.

O modalitate la indemana pentru a verifica aceste lucruri este aderarea prestatorului la asociatii internationale ce detin reguli clare privind calitatea serviciilor oferite, precum FIDI, IAM, EuRA, FEDEMAC, IPATA, WCA etc. De asemenea, cu cat domeniile in care prestatorul activeaza, conjuncte cu cele ale transportului maritim de marfuri, sunt numeroase, cu atat este mai usor de verificat calitatea serviciilor.

Cateva informatii despre Rilvan Group

Un foarte bun exemplu in acest sens este compania RILVAN Group, un partener cu vechime de peste 20 de ani, ce activeaza atat la nivelul Romaniei, unde isi are sediul, cat si international, si care detine o serie de certificari care ii atesta profesionalismul, precum si o gama larga de servicii, ce includ: mutari specializate, logistica, asigurare de depozite, management de arhive, asigurate prin RILVAN Moving, consultanta in materie de obtinere a vizei si documentatia necesara prin RILVAN Relocations sau transport aerian, maritim sau rutier de marfuri si management logistic, prin RILVAN Customs Broker.

Rilvan Group

Rilvan Group