Tigara electronica nr. 1, varianta ideala dupa 16 martie

Gata cu fumatul in spatiile publice. Deja publicata in Monitorul Oficial, legea antifumat intra in vigoare din 16 martie, ziua in care satisfacerea viciului in spatiile neamenajate sau in corpuri de cladire cu 2 pereti si un tavan va fi strict interzis.

Cu alte cuvinte, mai ai doar o luna sa te hotarasti daca vei ramane acasa sau daca mai frecventezi locurile pe care le iubesti, doar daca treci pe tigara electronica. A venit momentul sa iti indrepti atentia spre cel mai nou, inovator si sigur gadget, care sa te ajute sa si renunti la fumat, sa iti si pastrezi sanatatea – tigara Electronica nr. 1.

Trecerea pe Tigara Electronica nr. 1 iti asigura principalele avantaje:
1. Este o varianta mai sanatoasa – tigarile electronice emit vapori in cantitati controlate de nicotina, glicerina vegetala si propilenglicol, niciuna dintre aceste substante fiind cancerigene. In plus, e-lichidele sunt testate si atent selectionate.
2. Fara fumat pasiv – vaporii sunt inofensivi, nu pun sanatatea celor din jurul tau in pericol, In plus, acestia nu sunt deranjati de miros.
3. Nu mai arunci cu banii pe fereastra – costul unei tigari electronice de calitate difera, de la 150 lei pana la 400, insa va fi o investitie de lunga durata. In plus, e-lichidele costa in jur 48 de lei per sticluta. Fa urmatorul exercitiu: fumezi 1 pachet pe zi, 30 pachete intr-o luna, 15 lei pe zi. Asta inseamna 450 de lei in fiecare luna. Cu tigara electronica, vei plati doar o singura data aceasta suma.
4. Tigara electronica este ecologica – nu polueaza mediul, iar componentele pot fi reciclate cu usurinta.
5. Poti vapa oriunde – in orice loc public, chiar şi in cele in care fumatul este interzis, pentru ca nu emana fum, ci vapori. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa iesi in frig sau sa lasi geamul deschis pentru a iesi fumul.

Daca tigara cu tutun este interzisa in foarte multe spatii, nu la fel se intampla si cu cea electronica. Desi a fost inclusa fara prea multe explicatii in legea antifumat, aceasta stipuleaza, in clar, ca este strict interzisa DOAR in mijloacele de transport in comun si in preajma locurilor de joaca pentru copii.

Alte motive sa iei in considerare alternativa unei tigari electronice
Ultimele studii in domeniul medical releva faptul ca tigara electronica iti ofera nu doar un sprijin real in renuntarea la fumat, cat este si o varianta cu 50% mai putin nociva. Prima tara din Europa care a introdus compensarea tigarii electronice de catre medicul de familie este Marea Britanie. Ministrul Sanatatii din Regat, Jane Ellison, sustine ca aceasta lege are ca principal obiectiv “sa ii ajutam pe britanici sa inlocuiasca un viciu total nociv, cu unul mai sanatos. Practic, compensarea tigarilor electronice vine ca urmare a cresterii comunitatii de vaperi”.

O alta nota pozitiva acordata tigarii electronice a fost cea data de un celebru medic de origine greaca,  dr.  Konstantinos Farsalinos,  medic cardiolog de la Universitatea din Catania si director la Insitutul de Medicina Interna si Cardiologie, care a condus un studiu in care a demonstrat o scadere de peste 50% a tensiunii arteriale sistolice, dupa reducerea numarului de tigari din tutun sau dupa trecerea completa pe tigara electronica.

Nici profesorul dr. Riussel Luepeker, de la Universitatea din Minnesota, nu se dezice si declara sus si tare ca beneficiile pe care le ofera o tigara electronica sunt net mai mari - “nicio indoiala ca, daca expui pe cineva la mai putini compusi bioactivi chimici, vor fi mai putine efecte, asa cum se intampla in cazul tigarii electronice”.

Si eu unde fumez?
Daca despre tigarile electronice celebra lege prevede doar interzicerea lor in mijloacele de transport in comun si la locurile de joaca pentru copii, fumatul de tigari cu tutun este aspru pedepsit. Astfel, acesta  va deveni, din 16 martie, interzis in baruri, restaurante, cafenele. Iar daca esti fumator inrait si vrei sa iti satisfaci viciul in voie, o poti face in aceste situatii:
- in fata restaurantului -  daca este spatiu amenajat;
- in masinile personale, DOAR daca nu sunt copii;
- la concerte in aer liber – daca sunt locuri special amenajate si nu exista compertimentari;
- pe plajele deschise;
- in parc;
- in restaurante care nu incalca norma de 2 pereti si un tavan;
- pe balconul personal.

Romania, tara unde amenzile curg si legea nu este reglementata cu adevarat
Aceeasi lege stipuleaza ca fumatul este total interzis in statiile mijloacelor de transport acoperite (cu 2 pereti), pe stadioane, in taxi, la locurile pentru copii, in curtile spitalelor, in fata marilor magazine.

Iar daca nu respecti legea, te poti trezi cu o amenda intre 100-500 de lei de la Politie sau Politia Locala. Nu la fel de mici sunt amenzile pentru persoanele juridice, patroni de baruri, restaurante, cafenele, insa, in cazul lor, inspectorii ANPC vor fi cei care le vor acorda, sumele fiind cuprinse intre 5.000-15.000 lei, chiar cu suspendarea temporara a activitatii.

Mai ai doar o luna sa te decizi daca vei trece pe tigara electronica. Noi iti garantam ca tigara Electronica nr. 1 este varianta cea mai buna de a renunta la fumat, precum si o alternativa de a ramane sanatos mai mult timp. Tic-tac, tic-tac, timpul trece...

Tigara Electronica nr. 1

Tigara Electronica nr. 1