Seri de Startup,seminarii tematice şi prima masă ȋn cadrul proiectului : “Antreprenor – Idei de afaceri desuccess şi dezvoltarea antreprenoriatului ȋn regiunile Bucureşti-Ilvov şi Sud-Vest Oltenia”;

Noi seri de start-up, seminarii tematice si prima masa rotunda de antreprenoriat au fost organizate in cadrul proiectului “Antreprenor - idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia” .

-  3 septembrie, 17.00-19.00, seminar tematic la Centrul de sprijin din Craiova, str. Lamaitei, nr. 27

- 10 septembrie, 18.30-20.30, seminar tematic la Centrul de sprijin din Bucuresti, str. Petre Herescu, nr. 29

- 17 septembrie, 18.30-20.30, masa rotunda de antreprenoriat la Centrul de sprijin din Bucuresti, str. Petre Herescu, nr. 29

Pentru seminarul tematic din Bucuresti, din 10 septembrie, a fost propusa o intalnire b2b (business to business), in care participantii si-au prezentat afacerile in acest grup de antreprenori. Credem in colaborare si vrem sa cream un mediu de business bazat pe incredere, networking, schimb de bune practici si recomandari. Si mai credem ca schimbarea incepe cu noi, de la noi.

Pentru acesta prima intalnire au fost propuse pentru abordare 2 zone: IT, alaturi de media si publicitate.Structura intalnirii, in acest format, a fost (aprox): 3-5 minute de prezentare a fiecaruia dintre antreprenorii din cele 2 zone (cine sunt, in ce consta business-ul, prezentarea produselor/serviciilor), apoi intrebari si discutii libere, recomandari, bune practici etc.

Pe data de 17 septembrie, la Bucureşti, a avut loc prima masă rotundă de antreprenoriat feminin din cadrul proiectului. Tinerele antreprenoare au fost astfel invitate la o discuţie despre rolul şi influenţa femeilor în evoluţia startup-urilor din România, precum şi despre provocarea femeii antreprenor între business şi viaţa de familie. Întâlnirea a fost moderată de Kornelia Nagy-Bege.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să înceapă o afacere, OTP Antreprenor a organizat până acum 4 seri de start-up (2 în luna iulie şi 2 în luna august) la Bucureşti şi Craiova. Discuţiile s-au axat atât pe calendarul de implementare a planurilor de start-up cât şi pe problemele întâmpinate la înfiinţarea firmelor. Anterior, în lunile mai şi iunie au fost organizate două sesiuni de conştientizare, prima desfăşurată la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, cea de-a doua la Centrul de consultanţă din str. Petre Herescu, nr. 29.

De asemenea, în urma concursului iniţiat în cadrul proiectului OTP Antreprenor, au fost desemnate câştigătoare 40 de idei de afaceri din domenii precum IT, media şi publicitate, design şi arhitectură, comerţ, turism, industrii creative sau alte activităţi recreative şi distractive. 20 din cele 40 de proiecte aparţin segmentului de antreprenoriat feminin. Toţi câştigătorii vor avea la dispoziţie câte 10.000 de euro, fonduri nerambursabile, cu care în perioada următoare îşi vor înfiinţa şi operaţionaliza noile firme (start-up-uri).

Proiectul multi-regional “Antreprenor - idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia” va fi finalizat în luna noiembrie cu o conferinţă de închidere, în care vor fi prezentate rezultatele finale şi ideile de sustenabilitate.

OTP Consulting Romania, membră a OTP Group, operează pe piaţa locală din 2007. Compania oferă suport partenerilor şi clienţilor săi în obţinerea finanţărilor nerambursabile destinate investiţiilor şi dezvoltării de proiecte.