Seminar: Preturile De Transfer - 5 martie 2013 - Bucuresti, World Trade Center, Hotel Pullman

Colaborator al World Trade Institute de 8 ani, Domnul Cristian Radulescu este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe teme de TVA, impozitare si preturi de transfer.

Lector: Cristian Radulescu

Cine este lectorul?

Domnul Cristian Radulescu, licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, are 10 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse, Andersen, Ernst & Young si PriceWaterhouseCoopers. Este de asemenea consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Are o bogata experienta in numeroase companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, fuziuni, divizari si reorganizari pentru clienti din diverse industrii, revizii fiscale, due diligence fiscal.

De asemenea este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene, in anii 2005-2006.

De ce sa particip la acest seminar?

Termenul „preturi de transfer” este folosit în cazul tranzactiilor efectuate între persoane afiliate, acele tranzactii care nu sunt supuse exclusiv regulilor pietei libere si, în consecintă, pot fi influentate si de alti factori subiectivi, cum ar fi politica grupului de companii în ceea ce priveste minimizarea costului fiscal la nivelul grupului.

Daca in activitatea dumneavoastra zilnica, v-ati pus vreodata una dintre intrebarile urmatoare, cu siguranta va trebui sa participati la acest seminar – dezbatere in cadrul caruia veti primi raspunsuri la intrebarile dumneavoastra:

Ce înseamnă preturile de transfer sau „transfer pricing”-ul, asa cum este cel mai adesea întâlnită în practică notiunea?

Pe cine afectează?

Care sunt principalele probleme practice cu care se confrunta contribuabilii in ceea ce priveste preturile de transfer?

Care sunt riscurile?

Care este abordarea autoritatilor fiscale in investigarea preturilor de transfer?

Ce trebuie sa faceti pentru a minimiza riscurile legate de preturile de transfer?

In plus, strategia Agentiei Nationale de Administrare Financiara pentru perioada 2012–2013 mentioneaza ca principale obiective:

analiza documentatiei de preturi de transfer;

analiza conformitatii cu principiul valorii de piata a tranzactiilor desfasurate cu persoane afiliate.

Va garantam raspunsul din partea lectorului la toate nelamuririle dumneavoastra legate de preturile de transfer! Un raspuns avizat, rezultat din experienta vasta si studiul aprofundat!

Care sunt principalele subiecte dezbatute?

I.     Preturi de transfer – aspecte teoretice

Principiul pretului de piata; aplicabilitatea regulilor de preturi de transfer;

Metode de preturi de transfer – descriere;

Dosarul preturilor de transfer;

Acordul de pret in avans;

Ajustari de preturi de transfer – implicatii fiscale; modificari legislative recente.

II.   Preturi de transfer – aspecte practice. Studii de caz

Intocmirea unui dosar de preturi de transfer – analiza functionala;

Analiza economica; alegerea metodei de preturi de transfer; studiul de comparabilitate;

Interpretarea rezultatului studiului de comparabilitate – concluzii;

Abordari ale inspectorilor fiscali.

III.  Sesiune intrebari si raspunsuri.

Organizare:

Program:  marti, 5 martie, 1630 – 2030

Taxa instruire:    500 Lei plus TVA

Discounturi:       3% - 2 persoane;  5% - 3 persoane;  7% - peste 4 persoane

Inscrieri:  Fax: (021) 319 12 96 / Email: [email protected] / Tel: (021) 202 44 09/

Pers de contact:  Silvan CONSTANTIN, 0724 413 568

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de mai jos si sa il trimiteti la :

Fax: (021) 319 12 96 / Email: [email protected] / Tel: (021) 202 44 09 /