Meseria, O Bratara de Aur

Meseria, O Bratara de Aur

Bucuresti, 10 oct. 2014 | STIRE – in perioada iulie- septembrie, au fost consiliati 335 de angajati din cei 2200 de beneficiari vizati de proiectul strategic  „Atelierul de meserii”. Totodata, ei au primit informatii despre posibilitatile de dezvoltare personala, li s-a elaborat un profil ocupational si au primit recomandari adecvate. Pasul urmator pentru aceste persoane este sa inceapa cursurile de calificare.

Atelierul de meserii - Cooperare transnațională, servicii de consiliere în carieră, calificare și recalificare pentru angajații din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, București și Ilfov


POSDRU/164/2.3/S/134056


STIRE

Proiectul Fundaţiei World Vision România care contribuie la dezvoltarea capitalului uman al tării prin oferirea serviciilor de consiliere şi orientare profesională angajatilor, „Atelierul de meserii”, reuşeşte cu success să construiască noi parteneriate cu angajatori dornici să îşi specializeze personalul.  

În perioada iulie-septembrie, 335 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere si orientare profesionala. Acestea au primit informaţii despre posibilităţile de dezvoltare personală, le-a fost elaborat un profil ocupaţional dupa care, în funcţie de competenţele fiecăruia, au fost dirijaţi de către consilierii vocaţionali către unul din cursurile oferite în cadrul proiectului. În prezent se afla în derulare patru cursuri de calificare în patru locaţii din ţară :

2 cursuri lucrator comercial in regiunea Bucureşti-Ilfov, oras Bucuresti

1 curs Ingrijitoare batrani la domiciliu în regiunea Sud-Muntenia, oras Campulung Muscel

1 curs Ingrijitoare batrani la domiciliu, regiunea Sud-Est, oras Buzau

1 curs Patiser, regiunea Centru, oras Tarnaveni

“Atelierul de meserii” continuă activităţile de formare şi dezvoltare profesională, urmând să înceapă cursuri în următoarele locaţii:

- Bucureşti: Lucrător social; Operator introducere, prelucrare, validare date; Infirmieră;

- Bacău: Operator introducere, prelucrare, validare date;

- Jucu, judeţul Cluj: Patiser;

- Campulung Muşcel, judeţul Argeş: Lucrător comercial;

- Adunaţii Copaceni, judeţul Giurgiu: Patiser;

Totodată, continuă recrutarea de noi beneficiari în toate judeţele din ţară, cu excepţia zonei de vest : Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Cursurile de calificare si recalificare profesionala sunt sustinute de partenerii proiectului, Ascendo SRL si  Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS, institutii cu o vasta experienta în activitatea de formare profesională a adulţilor. Fiind o cooperare transnationala, rolul pentru diseminare a modelelor de buna practica in domeniul FPC din Franta il detine Institut National de Formation et d’Application – INFA. Aceste metode sunt, desigur, adaptate la contextul tarii noastre.

Asigurând accesul populaţiei urbane cat şi rurale la consiliere, orientare şi formarea profesională, proiectul contribuie semnificativ la îndeplinirea misiunii World Vision România şi anume ameliorarea bunăstării copiilor. Astfel, membrii comunitatii sunt capabili sa isi intretina copiii si sa le ofere un viitor mai bun.

Persoanele interesate de înscrierea în proiect sunt invitate să ne contacteze la tel. 0732.717.760 sau email [email protected], persoană de contact Angelica Moisescu.