Medicul chirurg Cristian Botezatu- Pe Meterezele Chirugiei Generale

un nou medic chirurg la Sanconfind Medicul chirurg Cristian Botezatu- PE METEREZELE CHIRURGIEI GENERALE

Un nou medic chirurg de chirurgie generala de la un mare spital din București, Colentina, doctor în medicină, se alatură echipei Sanconfind din 21 nov 2020, din pentru a face intervenţii chirurgicale. Este medicul care consideră că misiunea chirurgului nu se termină când părăsește spitalul.

 A lucrat multi ani împreună cu Dl. Conf. Dr. Bogdan Mastalier, seful secţiei de Chirurgie a Spitalului Colentina din Bucureşti, acesta fiindu-i Îndrumător în perioada Rezidențiatului, după care, relația lor, atât profesională, cât și de prietenie apropiată, a continuat până în prezent.

Consideră că trebuie să fii alaturi de pacient, să îl lămureşti asupra bolii şi să acţioneze în consecinţă.

Din 2006 până în 2012 a făcut rezidenţiatul. La 2 ani de la terminarea Rezidențiatului a lucrat timp de 6 luni într-un spital regional din Germania, după care a revenit în ţară. A fost acceptat să lucreze în oraşul Eisenhüttenstadt, după ce şi-a luat atestatul de limba germană de la Institutul Goethe din Dresda. Printr-o firmă de recrutare a găsit jobul de chirurg în Germania şi ,deşi în Romania era încadrat ca medic specialist, a ales experienţa străină pentru a-şi îmbogăţi activitatea medicală. Motivul reîntoarcerii în ţară a fost că acolo specialitatatea chirurgie se amestecă cu celelalte, un chirurg face mai mult decât în România, mai multe ramuri chirurgicale, inclusiv ortopedia. Ei se supraspecializează dupa un timp mai îndelungat. ”Si cum mie nu mi-a plăcut să tai oase, ca să zic aşa, am ales să revin în țară unde aveam posibiliatea să practic ceea ce învățasem în timpul Rezidențiatului.”

In domeniul medical are o activitate de 14 ani, cu peste 5000 de intervenții chirurgicale, pe care le-a efectuat, în marea lor majoritate alături de Conf. Dr. Bogdan Mastalier, cei doi alternând rolul de de chirurg principal sau chirurg ajutor.

A aflat de Sanconfind de la familie. La vizita spitalului a fost foarte plăcut impresionat de felul cum arată dar şi de sufletul care a fost pus în totul. Pentru că totul se axeaza pe satisfacţia pacientului, într-o atmosferă caldă, deosebită.

De ce a ales chirurgia generala şi nu ginecologia

Tatăl lui este medic ginecolog în Galaţi. După ce Dr. Cristian Botezatu a reușit sa obțină locul 50 pe țară la Examenul de Rezidențiat, a dorit,inițial, să continue tradiţia din familie, însă pe parcurs, lucrurile s-au schimbat. Prin urmare, a ales Chirurgia generală.

Dintr-o pură întâmplare, l-a întâlnit pe Conf. Dr. Bogdan Mastalier la Spitalul Colentina, care l-a îndrumat şi i-a fost aproape, cei doi devenind, odată cu trecerea timpului, nu numai colegi, ci și prieteni apropiați.

Consideră Chirurgia generală o specialitate extrem de complexă, întrucât trebuie să cunoşti foarte bine anatomia fiecărui organ intern în parte. Gama de operaţii este mai mare decât în alte specialităţi.

Ii serveşte pe toţi pacienţii, aşa cum vin ei, fiecare cu diagnostice mai grave sau mai puţin grave. Cele mai mari satisfactii le-a avut în urma tratării unor cazuri de neoplasm, pentru că a considerat că un tratament bun prelungeşte viaţa omului.

Din cele 5000 cazuri tratate, aproximativ 25 % reprezintă cauze oncologice, pacienții fiind atât din București, cât și din alte orașe.


 Ce fel de medic…

Dr Botezatu consideră că rolul medicilor de familie este foarte important, că ei sunt în relaţia cea mai apropiată cu pacientul şi îl informează, îl educă, din punct de vedere medical, până când ajunge la medicul specialist.

Încearcă mereu să ajungă la sufletul pacientului, şi este prezent la telefon la orice oră. Consideră că orice operaţie are gradul ei de complexitate şi pacientul are nevoie de susţinerea unui psiholog pentru reluarea activităţii normale: ”Facem un mix între pregătirea pentru intervenţie si susţinerea psihologică. ”Pacientul trebuie, întotdeauna, să înțeleagă ceea ce urmează să i se întâmple, pentru a putea căpăta încredere în medic și în actul medical în sine. Comunicarea medic-pacient este extrem de importantă și pentru o bună evoluție postoperatorie. Pacientul trebuie să se ridice de pe scaun cu toate indicaţiile medicului înţelese. Este obligatorie empatia medicului față de pacient, pentru că ei formează o echipă, și împreună trebuie să câștige bătălia cu boala.”

Cele mai frecvente operaţii

-hernii

-colecistectomii

-varice hidrostatice

-tumori de colon, rect, stomac, intestin subţire, sân, cale biliară principală, de cap de pancreas, splenectomii

www.sanconfind.ro

Informații de contact

Nume Companie

Sc Centru Medical Sanconfind SRL

Persoana de contact

ioana sultanii

Telefon

0244990

E-mail