Iata care sunt principalele tipuri de aparate dentare si beneficiile acestora

aparat_dentar aparat_dentar

Pentru anumite persoane, ideea de a merge la stomatolog pentru diferite interventii si proceduri poate parea descurajanta. Iar in cazul in care medicul stomatolog recomanda purtarea unui aparat dentar, cu atat mai mult evita sa rezolve la timp problema cu care se confrunta.

Totusi, progresul realizat in domeniul stomatologiei ofera atat medicilor cat si pacientilor posibilitatea de a corecta la timp si fara dureri anumite afectiuni si probleme de ortodontie. Astfel, sunt eliminate numeroase riscuri care pot afecta si mai mult sanatatea gingiilor, articulatiile maxilarului sau mandibulei si integritatea tubului digestiv.

In general, un medic ortodont recomanda pacientului sa poarte un aparat dentar pentru a imbunatati aspectul general al danturii. In plus, prin acest tratament ortodontic sunt corectate diferite alte probleme, precum: pozitia incorecta a maxilarului, afectiuni la nivelul articulatiei mandibulei sau maxilarului, pozitia neregulata, disproportionata sau aglomerata a dintilor.

Aceste probleme si afectiuni pot fi foarte usor tratate cu ajutorul unui aparat dentar. In caz contrar, astfel de afectiuni pot duce la degradarea dintilor, gingiilor si pot provoca dureri de cap, probleme de vorbire si in masticatie.

Beneficiile asigurate de un aparat dentar

Aparatul dentar previne bolile si afectiunile gingivale. Acesta ajuta la indreptarea integrala a danturii si, implicit, la pozitionarea dintilor astfel incat nu mai ramana spatii in care se pot depune resturi de alimente, in special in spatiile gingivo-dentare. Indreptarea dintilor permite beneficiarilor sa isi perieze mult mai usor dantura si astfel sunt eliminate riscurile de dezvoltare a unor afectiuni sau boli gingivale.

In plus, aparatul dentar previne riscul de degradare a danturii care survine din cauza periajului necorespunator. Depunerile de resturi de alimente permit dezvoltarea anumitor bacterii care se acumuleaza in spatiile mici dintre dint, afectand smaltul dintilor si conducand la degradarea acestora.

Un aparat dentar rezolva complet riscurile asociate cu existenta spatiilor ramase libere intre dinti si pozitia acestora, permitand ulterior beneficiarului sa isi perieze mult mai usor intreaga dantura.

Ca urmare a tratamentului cu aparat dentar, odata cu repozitionarea dintilor si periajul corespunzator al danturii, beneficiarul previne dezvoltarea cariilor, eroziunea smaltului dentar si isi imbunatateste considerabil capacitatea de vorbire si mestecare (capacitati afectate in cazul persoanelor cu dantura disproportionata). Nu in ultimul rand, ofera posibilitatea acestuia sa isi recapete increderea in sine si in propriul zambet.

Tipuri de aparate dentare

Principalele tipuri de aparate dentare recomandate de medicii ortodonti sunt:

1. Aparat dentar invizibil Incognito - Asigura rezultate rapide si de durata si este recomandat pentru rezolvarea malpozitiilor si malocluziilor dentare. In comparatie cu alte aparate dentare, modelul Incognito este fixat pe suprafata interioara a dintilor, fiind invizibil din exterior;

2. Aparat dentar transparent Safir - Este un model de aparat foarte usor si confortabil care asigura beneficiarilor rezultate impresionante la sfarsitul perioadei de tratament. Datorita suprafetei si aspectului uniform, un astfel de aparat dentar previne dezvoltarea bolilor parodontale;

3. Aparat dentar invizibil Invisalign - Acest tip de aparat este transparent si. datorita alignerelor detasabile si personalizate in conformitate cu amprenta dentara a beneficiarului, indreapta dintii si rezolva diferite malpozitii ale acestora, fiind o metoda alternativa de tratament mult mai eficienta si mai rapida in comparatie cu aparatele dentare cu sarme sau brackets.

Informații de contact

Nume Companie

SC Implant Expert SRL

Persoana de contact

Clinicile Dr. Leahu

Telefon

0374475555

E-mail