HISTORY® lanseaza noul serial “Marea istorie”

HISTORY®, numarul 1 pe nisa televiziunilor de documentare din Romania[1], va transmite duminica, 20 aprilie, premiera seriei “Marea istorie”. “Marea istorie” este un serial cu un mare succes international, ce va fi difuzat acum si in Romania.

“Marea istorie” exploreaza cateva dintre momentele decisive ale ultimelor 13,7 miliarde de ani, analizand legaturile dintre istoria umana si stiinta care guverneaza universul. Aceasta metodologie revolutionara de studiu a istoriei cerceteaza subiecte familiare, dandu-le insa o noua turnura, care ii va face pe telespectatori sa regandeasca tot ce stiau pana acum.

Introducand stiinta in studiul povestii umane, “Marea istorie” interconecteaza o multime de subiecte si leaga istoria de zeci de domenii, printre care astronomia, biologia, chimia si geologia. Serialul include declaratiile unor academicieni de renume si experti in domeniu, ilustrand o imagine cat mai autentica a lumii care ne inconjoara.

HISTORY va difuza doua episoade in aceasta duminica, de la 22:00, prezentand doua povesti captivante. Primul episod se va axa pe sare si puterea ei. Omenirea nu poate trai fara aer, hrana sau apa, dar acelasi lucru este valabil si pentru sare. Sarea este cheia intelegerii istoriei planetei nostre si a cosmosului. “Marea istorie” dezvaluie cum aceasta simpla molecula sta la baza civilizatiei omenesti. Al doilea episod, care incepe la 22:30, investigheaza foamea de aur a omenirii si descopera motivul pentru care toata lumea alearga dupa acest metal. Mai mult, ofera o explicatie din punct de vedere microscopic a stralucirii lui.

Serialul “Marea istorie” va fi difuzat in fiecare duminca, la 22:00, pe HISTORY.

HISTORY® este numarul 1 pe nisa televiziunilor de documentare din Romania si principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. HISTORY a aderat la ARMA in urma cu un an, in februarie 2013, cand a lansat un feed de transmisie localizat, putand astfel asigura grile de programe personalizate pentru Romania. Televiziunea HISTORY este disponibila prin Digi, Romtelecom, UPC, iNES IPTV si Orange TV.

Pentru mai multe detalii despre HISTORY si HISTORY HD, accesati site-ul local HISTORY, pagina de Facebook HISTORY Romania sau canalul local de YouTube.

Despre A+E Networks® UK

A+E Networks UK®, un joint venture intre A+E Networks® si BSkyB, este liderul de piata in distributia posturilor de entertainment si include in portofoliu televiziuni tematice cu continut de calitate precum HISTORY®, HISTORY®HD, BIO.®, Crime & Investigation Network®, Crime & Investigation Network® HD si H2®. A+E Networks UK® s-a lansat in noiembrie 1995, activeaza in 76 de tari, din UK, Scandinavia, Benelux, Europa Centrala si de Est, Africa Sub-Sahariana si Orientul Mijlociu si ajunge in peste 85 de milioane de locuinte, cu continut tradus in 17 limbi.

Pentru mai multe informatii:

Diana Bucuroiu

GolinHarris

0756.045.029

[email protected]

[1] HISTORY® este numarul 1 pe nisa televiziunilor de documentare, in randul locuitorilor mediului urban din Romania, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, potrivit Asociatiei Romane pentru Masurarea Audientei (ARMA). [Sursa: Kantar Media Audiences/ copyright ARMADATA SRL, perioada Februarie 2013 – Februarie 2014, pe toata durata zilei].