Grapefruit organizeaza World Information Architecture Day 2019 pe 23 februarie la Iasi

WIAD 2019 Iasi 23 februarie WIAD 2019 Iasi

Agentia de digital Grapefruit organizeaza pentru al optulea an consecutiv World Information Architecture Day ( WIAD ) in Romania. Astfel WIAD revine la Iasi, pe 23 februarie 2019, la Fab Lab, dupa editia din 2017. Grapefruit a ales sa organizeze editia din acest an la Iasi deoarece isi doreste cresterea comunitatii de digital locale, investind constant in dezvoltarea acesteia. Tot in scopul cresterii pietei locale reprezentantii Grapefruit au ales speakeri nationali, care vor putea oferi informatii si studii de caz din expertiza lor mai larga, obtinuta la o scara mai mare, nu doar local.

WIAD este un eveniment international de o zi, dedicat arhitecturii informationale, organizat in peste 26 de tari, in 62 de locatii, sub headline-ul  “Design for difference”, de o comunitate de profesionisti cu un scop comun: acela de da forma viitoarei arhitecturi informationale. Reunind experti in domeniu si membri ai departamentelor de digital de la companii de top, UX designeri si specialisti in marketing digital si AI (Artificial Intelligence). WIAD este initiat de Information Architecture Institute (IAI) din SUA si se desfasoara anual.

La ce se refera „Design for difference”? La responsabilitatea designerilor de a crea experiente, servicii, spatii noi, sisteme care sa interactioneze cu milioane de utilizatori, dar in acelasi timp si sa produca un impact in vietile acestora. Un impact pozitiv.

„Diferente de abilitate si dizabilitate. Diferente de acces la informatie si tehnologie, Diferente in limbaj si cultura. Diferente de varsta, sex sau identitate. Diferente in experienta. Ca si creatori de arhitectura informationala, noi, designerii, trebuie sa ne gandim la consecintele si impactul pe care deciziile luate le noi le au si le vor avea asupra intregii omeniri. Trebuie sa reflectam de fiecare data cand luam decizii importante, dar si sa ne bazam pe o cercetare aprofundata,” a declarat Alecsandru Grigoriu, Lead UX Designer la Grapefruit.

Speakerii WIAD 2019 Iasi care se vor concentra pe designul ce face diferenta sunt: Raluca Teodorescu - Head of Digital Communication ( Enel Romania ),Marian Hurducas - Digital Marketer, Founder ( Necktie ), Roxana Magopet - Director Marketing & Comunicare ( Fan Courier ), Incze Zsolt - Sr. UX Designer ( Adobe ), alaturi de echipele Grapefruit de design (Alecsandru Grigoriu, Victor Keller,Ion Turcanu, Andrei Balanica) si content (Andreea Marinciu).

Cei interesati isi pot rezerva un loc in sala la urmatorul link: https://bit.ly/2Gb4ZuD

Fondata in 1999, Grapefruit este o agentie de user experience si dezvoltare de produs digital, focusata pe rezolvarea problemelor de business ale clientilor. In acelasi timp,telul agentiei este de a face mai usoara si mai placuta viata utilizatorilor finali.

 

Informații de contact

Nume Companie

Grapefruit

Persoana de contact

Romanita Oprea, PR Consultant

E-mail