De ce banda cu LED lumineaza mai tare decat becurile normale

banda cu led - www.led-eco.ro banda cu led - www.led-eco.ro

Becurile cu incandescenta sunt istorie, clar. Si, alaturi de acestea, usor dar sigur devin parte din trecut si becurile economice. Este vremea tehnologiei LED sa se bucure de faima. Dispozitivele cu leduri, precum banda cu LED, au intrat pe piata produselor de iluminat cu numeroase beneficii.

Unul dintre cele mai importante beneficii il reprezinta cantitatea de lumina degajata, cu mai putine resurse de energie. Cu alte cuvinte, dispozitivele precum banda cu LED te ajuta sa economisesti sume considerabile la factura de energie electrica.

Ce avantaje obtii daca folosesti o banda cu LED?

  • In primul rand, durabilitatea. O banda cu leduri are o perioada de functionare de pana la 20.000 de ore (aproximativ 20 de ani). Mai mult, dispozitivele din tehnologia LED nu se ard, ci isi reduc, in timp, intensitatea.
  • In al doilea rand, consumul. Banda LED consuma cu aproximativ 85% mai putina energie electrica fata decat solutiile de iluminat clasice.
  • In al treilea rand, lumina emanata. Tehnologia LED produce o lumina mai buna decat becurile economice. In plus, dispozitivele LED nu emana caldura.

Cati Watti consuma o banda cu LED, in comparatie cu un bec economic, pentru a raspandi aceeasi cantitate de lumina?

Banda cu LED are avantajul de a lumina aceeasi unitate de lumeni pe care o degaja un bec cu incadescenta, cu de pana la zece ori mai putine resurse de energie. Cantitatea de lumina emanata de un dispozitiv de iluminat este masurata in Lumeni.

Lumenul (prescurtat "lm") este unitatea de masura internationala (SI) de flux de lumina egala cu cantitatea de lumina raspandita de o sursa de lumina pe o anumita suprafata, pozitionata la o distanta de exact un metru de sursa care emite lumina.

Cantitatea de energie consumata de un dispozitiv de iluminat este masurata in Watti. Watt-ul este unitatea de masura pentru puterea electrica necesara unei surse de lumina in functiune.

Cu Banda LED economisesti de zece ori mai multa energie

Pentru a degaja o cantitate de 150 de Lumeni, un bec clasic foloseste echivalentul a aproximativ 15 Watti. Prin comparatie, o banda cu leduri are nevoie de pana la 10 ori mai putina energie pentru a raspandi aceeasi unitate de lumeni, mai precis cei 150 de Lumneni se traduc in acest caz in 1.5, pana la 2 Watti.

Aceeasi proportie se pastreaza si in cazul unor unitati de Lumeni mai mari, degajate de becul cu LED, in comparatie cu un bec clasic. Asadar, pentru a degaja o cantitate de 450 de Lumeni, un bec cu LED are nevoie de echivalentul a 4 Watti. In acelasi timp, un bec cu incandescenta utilizeaza aproximativ 40 de Watti pentru a degaja aceeasi unitate de Lumeni.

Cu cat creste cantitatea de lumina, cantitatea de energie folosita isi pastreaza ponderea. Banda cu leduri foloseste echivalentul a 7-8 Watti pentru a produce 600 de Lumeni. Pentru a produce aceeasi unitate de Lumeni, un bec clasic are utilizeaza echivalentul a 60 de Watti.

In sfarsit, un bec clasic cu o putere de 100 de Watti, folosit probabil e majoritatea oamenilor pentru iluminatul locuintelor, se traduce intr-o cantitate de lumina raspandita de aproximativ 1.400 de Lumeni.

Avantajul adus de tehnologia LED? Aceeasi unitate de 1.400 de Lumeni, produsa de un bec clasic de 100 de Watti, este produsa de o banda cu LED cu o putere de numai 18 - 20 de Watti. Ei bine, este asta economie?

Intra acum pe magazinul online: led-eco.ro si comanda cea mai buna solutie de iluminat cu led la cele mai mici preturi de pe piata! 

Informații de contact

Nume Companie

led-eco.ro

Persoana de contact

Led Eco, Call Center

Telefon

0729858188

E-mail