Cum se curata saltele ortopedice

saltele ortopedice saltele ortopedice

Dupa ce ti-ai cumparat saltele ortopedice de la Imex Grup ingrijeste-le corespunzator, iar in momentul in care vrei sa le cureti si sa le igienizezi, ia aminte la urmatoarele sfaturi!

Saltele ortopedice se curata in 2 pasi

Pentru o sanatate de fier este nevoie de multa odihna, dar, mai ales, de odihna asa cum scrie la carte. Astfel, este clar ca ai nevoie si tu de o saltea de calitate, adica de una din acele saltele ortopedice care-ti garanteaza un somn linistit si revitalizant. Insa nu uita ca din cand in cand si saltelele trebuie curatate si spalate, nu numai asternuturile, pernele si pilota.

1. Curatarea generala. In special daca suferi de alergii va trebui sa cureti periodic salteaua de praf sau de orice urma vizibila si invizibila de reziduuri. Vrei ca procesul sa fie unul reusit din toate punctele de vedere? Vei avea nevoie de un aspirator cu perie special pentru textile, de un vas cu apa rece si de un burete, de un detergent usor de rufe si de un sampon special pentru tapiterie.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru igienizarea saltelei? Iata un top 7:

• Scoate salteaua la aer, in curte sau pe balcon, fara sa se atinga de pereti, mobila sau decoratiuni. Aseaza-o astfel incat sa o poti curata si igieniza pe ambele parti;
  • Ia un batator de covoare si “bate” putin salteaua pentru a scoate praful, pe ambele parti;
  • Ia aspiratorul cu peria speciala pentru textile si incepe o aspirare minutioasa. Daca aspiratorul tau este dotat cu o perie speciala pentru saltele, o poti utiliza cu incredere;
  • Cauta petele de  pe saltea. Amesteca 1 lingura de detergent la 1 l de apa pana obtii o spuma consistenta;
  • Ia un burete curat si aplica spuma pe saltea. Prin miscari circulare freaca puternic zona cu pete pana acestea vor disparea. Desigur, doar in cazul petelor superficiale se poate aplica cu succes aceasta metoda. Daca pata a patruns pana la umplutura saltelei, in acest caz este imposibil sa o mai scoti;
  • Aplica la final un sampon pentru tapiterie pentru touch-ul final;
  • Aspira inca o data salteaua.
  • 2.Indepartarea petelor dificile. In aceasta situatie va trebui sa abordezi problema in mod diferit. Pune pe pata otet nediluat, lasa-l sa actioneze timp de 5 minute. Presara apoi bicarbonat de sodiu si lasa-l sa actioneze pana cand dispar toate bulele ce au aparut de pe urma reactiei chimice dintre otet si bicarbonat. La final aspira urmele de bicarbonat. Pata ar fi trebuit sa dispara. Daca nu ai scapat de ea, utilizeaza peroxid de hidrogen direct pe pata. Daca si aceasta solutie esueaza nu-ti ramane de facut decat sa apelezi la profesionisti.

Cumpara saltele ortopedice de la Imex Grup

Vezi, nu e asa de greu sa cureti saltele ortopedice, iti trebuie doar un pic de rabdare! Insa, de asemenea, foarte important este sa-ti achizitionezi de la bun inceput saltele de calitate, saltele rezistente la uzura si usor de intretinut, din materiale care sa-ti permita scoaterea petelor cat mai rapid.

De unde poti cumpara astfel de saltele? De la Imex Grup, o companie din Bucuresti ce comercializeaza prin intermediul magazinului sau online foarte multe modele de saltele ortopedice in toata tara!