Cum alegi planul de hosting pentru site-ul tau

hosting hosting

Dupa inregistrarea domeniului, urmeaza alegerea planului de hosting pentru site, mai precis alegerea unui pachet de gazduire web ce se potriveste asteptarilor si nevoilor, raportate la o perioada determinata sau, in cele mai multe dintre cazuri, nedeterminata. Mogu.ro iti dezvalui cateva informatii despre cum sa alegi planul de hosting pentru site-ul tau.

Planul de hosting trebuie sa reflecte intocmai aceste aspecte si nu va fi nicicum rezultatul unei decizii pripite, bazata in mare parte pe cantitate si pret, ci va reprezenta rezultatul serios al unui studiu de piata bine facut; pretul este, fara doar si poate, un criteriu esential, insa nu trebuie sa ne imaginam ca un pret mic va insemna si calitate, ba dimpotriva, in marea majoritate a cazurilor, acest aspect duce la probleme, de la caderea serverului pana la lipsa asistentei tehnice.

Comunicarea dintre client si firma este, iarasi, importanta, asa ca nu trebuie sa ne dezicem nici de latura acestui aspect. Inainte de a alege planul de hosting pentru site, trebuie sa avem in vedere mai multe puncte, si anume scopul sau obiectivul site-ului, domeniul in care va functiona, perioada, categoria de vizitatori vizata si, nu in ultimul rand, investitia pe care intentionam sa o facem. Pe baza acestor criterii, vom incepe sa cautam un plan de hosting potrivit. Seriozitatea firmei de gazduire web trebuie cautata in experienta sa, precum si in portofoliul sau ori in opiniile altor clienti. Daca nu vom gasi multe opinii cu privire la firma respectiva nu inseamna neaparat ca nu are clienti, ci mai degraba ca poate fi o firma serioasa; in definitiv, clientii nu isi vor spune parerea cu privire la un serviciu daca acesta ii multumeste.

In cazul in care intentionam ca site-ul sa gazduiasca pe viitor o cantitate mare de fotografii, texte, fisiere video etc., atunci ne vom indrepta spre un plan de hosting ce ofera cel putin 500 MB pe disc. Cel mai ieftin pachet de Claus Web ofera 500 MB pe disc, asa ca pretul nu va fi nicicum o problema in acest caz. La fel, o firma cu experienta si serioasa va investi in infrastructura centrului de date, oferind servere de inalta performanta.

Inevitabil, cu o asemenea cantitate de date, ne vom astepta si la un trafic mare, motiv pentru care latimea lunara de banda este importanta. Pe mogu.ro iti stau la dispozitie cele mai utile sfaturi pentru o optimizare seo ca la carte pentru a creste traficul pe site-ul tau. Tocmai de aceea vom alege un plan de gazduire web care sa includa si acest aspect. Daca avem la indemana toate aceste informatii, alegerea unui plan de gazduire web se va dovedi o alegere usoara si, bineinteles, inspirata, altminteri, riscam sa suportam costuri suplimentare pe viitor, costuri ce nu se vor justifica nicicum, poate doar daca site-ul va ajunge la un nivel pe care nu il prevazusem.

Dupa ce am vazut si preturile cerute de alte firme, vom avea in vedere ce ofera fiecare plan de hosting, care sunt avantajele si care, dezavantajele. Intotdeauna trebuie sa existe o oferta si cat mai multe beneficii, insa si in spatele acestora, se pot ascunde capcane. Tocmai de aceea, nu trebuie sa luam o decizie pripita. In sfarsit, o firma de web hosting serioasa va avea intotdeauna pachete pentru toate categoriile de clienti.

La prima vedere, toate pachetele firmelor de gazduire web pot parea identice, apropiate atat ca pret, cat si ca oferte, insa lucrurile stau cu totul diferit. Diferenta sta in detalii. Astfel, la cerintele platforma si hardware, trebuie sa ne gandim dinainte cum intentionam sa cream site-ul, cu ajutorul unor limbaje de programare precum Active Server Pages, Visual Basic, Microsoft Access etc.; in orice caz, vom avea nevoie de un plan de hosting care accepta platforma Windows.

Iarasi, trebuie sa vedem daca pachetul de gazduire web pe care intentionam sa-l comandam ne va permita sa folosim limbaje de programare precum CGI, SSI Perl sau PHP si chiar baze de ate mySQL. Un alt criteriu esential este spatiul pe disc si latimea pe banda. Aici, ne vom gandi pe termen lung: cat de mare va fi continutul site-ului, de cate articole vorbim etc.