Criteriile alegerii unui proiect casa standard

modele de case modele de case

Tot mai multi oameni prefera sa locuiasca in propria casa amplasata in suburbii, departe de agitatia si aglomeratia orasului. Si, desi aceasta alegere este justificata de prezenta unor avantaje incontestabile - relaxarea in propria gradina, joaca cu copiii la aer curat, gratar cu prietenii si alte placeri ale proprietatii casei private, initial ar trebui sa parcurgi niste pasi importanti legati de construirea unei case. Prin urmare, nu este surprinzator ca decizia de a incepe constructia unei case private este o etapa importanta in viata oricarei familii.

Inainte de inceperea imediata a constructiei sunt necesare lucrari pregatitoare, de care depinde succesul intregii constructii. Pe langa obtinerea autorizatiilor necesare, este necesar sa se rezolve fiecare etapa de constructie, ceea ce va ajuta la evitarea problemelor viitoare, de exemplu, niste scari incomode sau o gradina prea mica. In ajutor ne vin o serie de proiecte case intocmite de specialistii din domeniu.

Ce proiect casa i se potriveste familiei tale?

La astfel de intrebari nu putem raspunde pana nu aflam detaliile din partea solicitantului, si anume:

-         De ce spatiu dispui?

-         Care este suma pe care esti gata sa o aloci proiectarii si constructiei?

-         Ai o familie numeroasa sau una mica?

-         Vrei o casa cu un etaj, cu doua sau mansarda? Eventual un garaj?

-          Vrei un proiect individual sau esti de acord sa alegi din proiectele deja existente?

Fiecare proiect de casa are propriile sale caracteristici si avantaje. Exista o varietate mare de modele de case pe care o poti alege sau iti poti proiecta o casa dupa un proiect individual. Fiecare ar trebui sa ia o decizie si apoi sa purceada spre urmatoarea etapa.

Poti crea o casa de vis individuala de la zero. Sau poti gasi o casa tipica care te va atrage si nu va ceda din punct de vedere al functionalitatii. Si totusi, alegand un proiect standard pentru construirea unei case, trebuie sa iei in considerare urmatoarele criterii:

-         numarul de etaje ale casei;

-         prezenta camerelor si numarul acestora;

-         prezenta garajului si numarul de locuri pentru masini;

-         particularitatile parterului, etc.

Un proiect individual pentru constructia unei case necesita sa tii cont de propriile tale capacitati personale, cum ar fi:

-         bugetul (bugetul va fi mai mare decat atunci cand alegi un proiect standard);

-         termene de dezvoltare (modelele individuale ale casei la cheie dureaza mai mult decat cele standard).

Prezenta proiectului iti va permite sa faci un calcul al estimarilor sau o estimare a timpului de constructie a unei case la compania de constructii aleasa. O declaratie a volumului de lucrari si materiale, specificatiile echipamentelor vor evita astfel costurile inutile.

In concluzie, putem cert afirma faptul ca proiectele de case la cheie sunt baza unei constructii de succes. Cu ajutorul lor, obtii cu adevarat locuinta confortabila si placuta la care ai visat. Totodata economisesti timp, efort si bani suplimentari.