Confindustria Romania Răspunde în timp Record la Urgența Coronavirus

FILO DIRETTO ROMANIA CONFINDUSTRIA ROMANIA

ACTIVAREA PROIECTULUI „FILO DIRETTO ROMANIA”

Urgența COVID-19. Conștiința fiecăruia dintre noi se adaptează în cazul unei urgențe. Lumea se schimbă. Conducătorii preiau roluri noi, la fel și cetățenii în urma unor limitări personale, așadar a sosit momentul responsabilizării pentru întreaga lume.

În programul de guvernare pe trei ani, președintele recent ales al patronatului Confindustria României, Giulio Bertola, anunțase crearea a 2 DESK-uri: Help Desk și Information Desk, în sprijinul asociaților, dar, în urma situației de urgență legate de COVID-19 (CORONAVIRUS), acest proiect nu numai că a fost realizat, dar a beneficiat și de o mai mare punere în aplicare, amplificând activitatea celor 2 Desk-uri, pentru a putea oferi asistență adecvată în momentele dificile pe care îl trăim.

În urma unei analize atente și a unei implementări software de către o echipă de experți precum și în urma adaptării ulterioare a platformei, Confindustria România este astăzi în măsură să ofere o propunere tehnică concretă la cererea de sprijin din partea asociațiilor săi din întreaga țară, prin intermediul inițiativei inovatoare FILO DIRETTO ROMANIA, în care au fost integrate atribuțiile celor 2 desk-uri: Help Desk și Information Desk.

Este o platformă de relaționare, esențială pentru menținerea și gestionarea în același timp a numeroaselor contacte și informații între companii și Confindustria România, chiar și în situații de urgență de orice fel: cutremure, inundații, epidemii etc., eliminând distanțele, rezolvând astfel atât problema distanței legată de distribuția geografică a întreprinzătorilor italieni pe întreg teritoriul României, cât și problema imposibilității întreprinzătorilor de a veni în România din Italia.

Confindustria România a reacționat în timp record la cererile de sprijin din partea asociaților, lucrând intens pentru a identifica o soluție rapidă, concretă și eficientă.

„Din prima zi ca președinte al Confindustria România, m-am simțit responsabil să nu subestimez această urgență cu urmări deosebit de grave pentru sănătate, așa că am decis să activez rapid un proiect deosebit de important precum FILO DIRETTO ROMANIA. NU polemicilor, DA soluțiilor, dar rapid și, mai ales, fără a pierde contactul cu teritoriul având în vedere și perspectiva restartului economic pe viitor. Sunt mândru de Lombardia mea, zona cea mai afectată de virus în Italia, pentru modul în care a reacționat, dar sunt foarte dezamăgit de politicile de coordonare la nivel european!", a declarat Giulio Bertola, Președintele Confindustria Romania.

Prin intermediul proiectului FILO DIRETTO ROMANIA, un sistem “tailor made”, care îmbină tradiția și noile tehnologii, solicitările și semnalările sunt gestionate cu cea mai mare transparență, procedura de răspuns putând fi adaptată conform necesităților. Fiecare acțiune de comunicare sau fiecare interacțiune cu un asociat este arhivată și pusă la dispoziție pentru analize statistice și tehnice.

Prin apelurile vocale pe numere fixe și mobile, Confindustria România este astăzi în măsură să comunice în câteva secunde în același timp cu toți asociații sau doar cu unii dintre ei, în funcție de: regiune, domeniu de activitate, tipul destinatarului, tipul comunicării, tipul problemei, vârstă etc. Prin urmare, REZILIENȚĂ la cel mai înalt nivel, cu alte cuvinte capacitatea de gestiona relațiile cu asociatul în mod optim, rapid și pozitiv, chiar și în cazul unei urgență. Puterea de comunicare a noilor tehnologii plasează FILO DIRETTO ROMANIA în top în ceea ce privește eficiența în comunicarea promptă cu Asociatul și în gestionarea ulterioară a relațiilor, în totalitatea lor.

Cum funcționează FILO DIRETTO? Este o platforma cu acces gratuit pentru întreprinzători și pentru managerii întreprinderilor asociale la Confindustria Romania.

Până la finalul acestei urgențe pentru sănătate, FILO DIRETTO ROMANIA va fi disponibil gratuit și pentru non asociați precum și pentru instituții și asociații. Având în vedere această gravă urgență, se asigură accesul la această platformă întregului mediu de afaceri din România, fără discriminări, drept o contribuție socială din partea Confindustria Romania la comunitatea italiană prezentă în România dar și la cea italiană care are legături cu România.

Cum se face accesul: intrați pe site-ul www.confindustria.ro, în secțiunea “EMERGENZA CORONAVIRUS”, vă înregistrați și începând din acel moment sunteți conectat, putând primi astfel informații complete.