ASE oferă cursuri pentru șomeri

Comunicat de presă

 

Academia de Studii Economice (ASE) din București oferă cursuri acreditate de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) în cadrul unui program integrat pentru intervenții active de ocupare - „e-CarieraTa, cursuri care se vor desfășura până în luna septembrie 2015.  

Până în momentul de față echipa proiectului a reușit să depășească un număr de 500 de șomeri și persoane fără loc de muncă instruite, peste 20 de grupe formate pe următoarele specializări: Inspector resurse umane, Manager resurse umane, Agent vânzări, Manager marketing/Digital marketing, Manager/Administrator de firmă, cu sprijinul unor lectori selectați de către Academia de Studii Economice din București.

Cursurile sunt dedicate exclusiv șomerilor și persoanelor fără loc de muncă iar transportul, cazarea și masa sunt gratuite și asigurate prin proiectul „Resurse umane pentru o creștere inteligentă și inclusivă în sectorul serviciilor”. La sfârșit cursanții primesc un certificat de absolvire însoțit și de un supliment descriptiv, ambele eliberate sub egida Ministerului Educației Naționale și Ministerului Muncii. Absolvenții primesc, totodată, o subvenție pentru participarea la curs în valoare de 320 de lei și, la finalul cursurilor, vor fi sprijiniți prin servicii de mediere în vederea ocupării unui loc de muncă.

Înscrierile se pot face accesând pagina oficală a proiectului www.e-carierata.ro, la secțiunea Aplică acum.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații cu privire la derularea sesiunilor de formare: perioada, locația și cursurile previzionate, urmăriți pagina oficială a rețelei de socializare: www.facebook.com/Ecarierata

###

Despre cursurile E-carieraTa

Cursurile e-carieraTa fac parte din programul „Resurse umane pentru o creştere inteligentă şi inclusivă în sectorul serviciilor”, POSDRU/125/5.1/S/135301. 

Proiectul are o durată de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5 - „Promovarea măsurilor active de ocupare”, domeniul major de intervenţie 5.1 - „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”. Valoarea asistenţei nerambursabile este de 13.773.636,15 ron.

Scopul proiectului este îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a şomerilor, în special de lungă durată, prin dezvoltarea şi implementarea unui program integrat pentru intervenţii active de ocupare. 

###

 

 

Informații suplimentare despre proiect pot fi obținute de la:

Anca Cojocaru, Expert Comunicare, e-mail: [email protected]