Ce inseamna Page Rank-ul?

Page Rank-ul are un rol foarte important in raport cu optimizarea paginilor Web (SEO)

 

Cel care a realizat si inregistrat aceasta notare este motorul de cautare GOOGLE:

 

     PageRank este un  sistem de notare a paginilor, dezvoltat de fondatorii nostrii Larry Page si Sergey Brin de la Universitatea Stanford. In timp ce noi folosim zeci de ingineri pentru a imbunatati fiecare aspect al Google-ului dupa un plan zilnic, PageRank continua sa ne furnizeze bazele pentru toate uneltele noastre de cautare.

 

     PageRank se bazeaza, in special, pe natura unica democratica a web-ului folosind vasta structura de legaturi ca indicator al valorii unei anumite pagini. In ansamblu, Google interpreteaza o legatura a paginii X catre pagina Y, ca un vot al paginii X pentru pagina Y. Insa Google se uita la mai mult decat volumul de voturi sau legaturi pe care o pagina le primeste. De asemenea analizeaza pagina ce strange voturile. Voturile stranse de pagini ce sunt ele insele “importante” au o mai mare greutate si ajuta alte pagini sa fie “importante”.

 

     In concluzie, Page Rank-ul este un sistem de notare bazat pe algoritmi dezvoltati de catre Google pentru a nota/evalua paginile Web determinand relevanta acestora din perspectiva motoarelor de cautare. Notarea se face pe o scara de la 1 la 10.

     Formula pentru a calcula Page Rank-ul este: PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + … + PR(Tn)/C(Tn))