Zilele Culturii Japoneze – ediția a XI-a

Zilele Culturii Japoneze – ediția a XI-a

Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru”, alături de Ambasada Japoniei în România și de Universitatea Româno-Americană, are deosebita plăcere de a anunța cea de-a XI-a ediție a festivalului Zilele Culturii Japoneze, ce are ca scop aducerea mai aproape a culturii nipone de publicul român și marchează și cea de-a XVII-a aniversare a Centrului. Vă invităm să ne fiți alături!

 

Festivalul se va desfășura în perioada 25 – 27 mai 2022, la Universitatea Româno-Americană și va avea ca temă manga și anime, două elemente mult iubite ale culturii pop japoneze.

 

Vom deschide festivalul, miercuri, 25 mai, cu un atelier de manga susținut de Anca Toma (Noctis Art), artist român și ilustrator de manga. Vor fi două sesiuni, de la ora 15:00, respectiv ora 17:00, în cadrul cărora Anca sensei vă va îndruma pas cu pas în tainele benzilor desenate japoneze și vă va învăța să desenați personaje chibi.

 

Pe 26 mai, domnul Dr. Ioan Paul Colta va susține o conferință pe tema ”????????????? ?????? ?̂? ?????? ????????̆ ?? ?? ???̂??̦???? ?????? ?????”, începând cu ora 10:00. De la ora 18:00, vă invităm la vernisajul expoziției ”????? - ????????? ?ℎ? ????? ?? ?????”, în Lobby C al Universității Româno-Americane. 

 

Festivalul se va încheia cu Gala Aniversară Haru Urara Grand Festa, pe 27 mai, de la ora 19:00, menită să marcheze cea de-a XVII-a aniversare a Centrului. Cei prezenți se vor putea bucura de un spectacol unde muzica din anime, manga și cosplay se vor îmbina armonios. Ca în fiecare an, în cadrul Galei va avea loc și ceremonia de premiere a celor mai buni cursanți ai Centrului.

 

Accesul la festival este gratuit. Pentru atelierele de manga, cât și pentru conferință și gala aniversară este necesară înscriere pe baza formularelor de mai jos. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă rugăm să verificați și pagina de Facebook a evenimentului.

 

 

Organizatori: Ambasada Japoniei în România, Universitatea Româno-Americană, Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru”

 

Cu sprijinul: JTI România, Honda Trading România, Wise Finance Solutions, Hotel Cișmigiu, Vilt Industries, Tenshin by Laura Karaman, Haramichi RO, Editura Humanitas Fiction, Takumi, Free Spirit Travel, Zen Sushi, Asociația Profesorilor de Limba Japoneză din România, Origami Friends, Asia Fest, Five Senses, IZANAGI - Japanese Film Festival, Bad Unicorn, Camera 3D

 

 

PROGRAM:


Zi / Interval orar / Eveniment / Locație


25 mai (miercuri)   / 15:00 – 16:30 & 17:00 – 18:30   / Atelier de manga /   Sala Senatului, Universitatea Româno-Americană

26 mai (joi) - 10:00 Conferința "Reprezentarea femeii în stampa japoneză de la sfârșitul epocii Meiji" / Sala Senatului, Universitatea Româno-Americană

26 mai (joi) - 18:00 Vernisajul expoziției "Paper - Unfolding the Heart of Japan"   Lobby C, Universitatea Româno-Americană

27 mai (vineri) / 19:00 / Gala Aniversară Haru Urara Grand Festa / Aula Magna, Universitatea Româno-Americană

 

 

Pagina oficială a evenimentului:

 

https://www.facebook.com/events/1145401546304266/

 

 

Înscrieri activități:

 

Locație: Universitatea Româno-Americană, Bulevardul Expoziției 1B, București

 

·        Atelier de manga, 25 mai, 15:00 și 17:00:

 https://forms.office.com/r/7ntq3kQRnz

 

·        Conferința ”????????????? ?????? ?̂? ?????? ????????̆ ?? ?? ???̂??̦???? ?????? ?????”, 26 mai, 10:00:

https://forms.office.com/r/8G5R29d2cF

 

·        Gala Aniversară Haru Urara Grand Festa, 27 mai, 19:00:

 https://forms.office.com/r/ZdzhAVnrMA

 

 

 

Pagina oficială a Centrului de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru”:

 

https://www.facebook.com/csrjAH


Informații Eveniment

Dată Eveniment
25 May 2022 până pe 27 May 2022


Organizator
Centrul de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru și Ambasada Japoniei la București


Locație
Universitatea Româno-Americană


Județ
Bucuresti