„Management participativ pentru eliminarea speciilor invazive din aria protejată Lunca Siretului Inferior”

Management participativ pentru eliminarea speciilor invazive din aria protejată Lunca Siretului Inferior Management participativ pentru eliminarea speciilor invazive din aria protejată Lunca Siretului Inferior

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 01.04.2015 - 31.03.2016, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice implementează proiectul „Management participativ pentru eliminarea speciilor invazive din aria protejată Lunca Siretului Inferior”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. În cadrul proiectului, în perioada 01.09.2015 - 29.02.2016 vom derula campania educațională “Oprește invazia!”

               Astfel, ne propunem să informăm grupurile țintă reprezentate de: primăriile și consiliile locale, autoritățile silvice, administratorii de drumuri, proprietarii de terenuri, proprietarii de agropensiuni sau pensiuni, cadrele didactice și cetăţenii din situl Natura 2000 Lunca Siretului Inferior cu privire la pericolul reprezentat de speciile invazive asupra biodiversității și economiei locale.

Principalele obiective ale campaniei educaționale sunt:

  • Creșterea numărului de persoane bine informate cu privire la metodele de prevenire a răspândirii și eradicării speciilor de arbori invazivi străini amorfa și cenușer.
  • Promovarea unui Cod voluntar de conduită prin care actorii locali pot contribui la reducerea semnificativă a invaziei în situl Natura 2000 Lunca Siretului Inferior cu amorfă şi cenușer.
  • Introducerea certificării voluntare “Proprietate fără arbori invazivi”, în principal pentru proprietățile din situl Natura 2000 Lunca Siretului Inferior introduse în circuitul agro-turistic.

               Valoarea totală a proiectului este de 39.276,30 Euro din care 34.999,30 Euro finanțare nerambursabilă din partea Fondului ONG în România, Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014. Cofinanțare adusă de ACDB: 4.277,00 Euro.

 

 

 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

 

Persoană de contact: Alina Dragomir

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

Str. Ion Creangă nr. 12 Focsani, județul Vrancea

Tel: 0337109662/email: [email protected]