Cu tigara electronica fentezi legea antifumat

17 martie! Prima zi in care nu se mai fumeaza tigari cu tutun in spatii publice si, de altfel, prima in care Romania se alatura altor 17 tari din Uniunea Europeana ce interzic fumatul in astfel de locuri. Coincidenta sau nu, la noi, legea antifumat a intrat in vigoare chiar de Ziua Internationala a Somnului, spre amarul fumatorilor. 
De acum, nu te mai poti tocmi cu ospatarii sa te lase sa fumezi linistit o tigara inauntru pentru ca ei nu vor sa primeasca amenzi uriase pentru ca tu sa iti satisfaci viciul. Amenzile pentru persoanele juridice ating limite record, de la 1.000 la 15.000 lei, pana la suspendarea activitatii. 
Amenzile usturatoare, principala grija a legii
Romania este prima tara in care amenzile pentru nerespectarea legii sunt mult mai drastice decat eficienta legii in sine. Asadar, daca esti persoana fizica si fumezi in locurile interzise, primesti o amenda cuprinsa intre 100-500 lei, insa ca persoana juridica, acestea cresc considerabil. 
Cu atat mai mult trebuie sa ai grija, daca angajatii tai fumeaza. Pentru ca desi lor li se aplica sanctiuni disciplinare din Codul Muncii, ce incep “de la avertisment scris, la retrogradarea din functie pentru 60 de zile, reducerea salariului de baza si/sau a indemnizatiei de conducere pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%, iar in cazul cel mai grav, desfacerea CIM”, tu, ca persoana juridica, trebuie sa platesti sumele stipulate mai sus, in cazul in care vin in control Politia Romana, Jandarmeria, IGSU, Politia de Frontiera si Politia Locala. 
Mai mult, conform legii 15/2016, trebuie sa existe “indicatorul cu „Fumatul interzis!” si numarul de telefon al celei mai apropiate unitati de politie locala sau structuri de politie in localitatile in care nu exista politie locala”. 
Tigara electronica, singura portita de scapare
Atunci cand esti fumator, ai face orice ca sa iti satisfaci viciul. Insa este destul de incomod sa faci asta, mai ales ca trebuie sa iesi frecvent afara pentru ca “asta e legea”. Insa poti rezolva mai eficient asta cu ajutorul unei tigari electronice pentru ca ultimele adaugiri la articolul 2 din legea antifumat, respectiv literele n1) si n2), subliniaza explicit ca acestea sunt interzise DOAR in:
„n1) mijloc de transport în comun se înțelege orice vehicul utilizat pentru transportul contra cost al persoanelor;
n2) loc de joacă pentru copii se înțelege orice spațiu închis sau în aer liber, destinat utilizării de către copii”. 
In ultimele zile, tot mai multe tigari electronice s-au vandut la magazinele care comercializeaza astfel de electronice. Spre deosebire de cele cu tutun, ce contin peste 200 de substante cauzatoare de cancer, tigarile electronice sunt realizate din materiale sigure, de cea mai buna calitate, iar accesoriile si consumabilele respecta standarde inalte de siguranta.
Acroleina, gudronul, monoxidul de carbon. Doar 3 dintre substantele cele mai periculoase din tigarile cu tutun. Sa nu uitam ca mai sunt alte 197 care pot produce maladii cu adevarat grave la plamani si  inima, conducand la infarct miocardic, la accident vascular si cerebral etc.
Mai mult, ultimele studii in domeniul medical, realizate de medici cu renume international, sustin, ceea ce deja stiam, ca tigara electronica este cel mai bun mod de a renunta la fumat, precum si cel mai eficient, in comparatie cu plasturii si gumele cu nicotina. Acestea fiind revelate, Marea Britanie a devenit singura tara din Europa care a luat o decizie istorica – compensarea tigarii electronice. Practic, medicii de familie emit scrisori de recomandare si retete pentru tratamentul cu tigari electronice. Potrivit ministrului Sanatatii din Regat, Jane Ellison, se vor acorda “15 lire pentru fiecare tigara electronica, precum si alte 20 pentru consumabile. Nu doar ca vrem sa crestem comunitatea de vaperi, ci mai ales sa inlocuim un viciu absolut nociv cu unul mai sanatos. In plus, in urmatorii 10 ani, vom deveni si prima tara din Europa care a ajuns la un numar mai mic de fumatori de tigari cu tutun cu peste 60%”. 
In alte tari compensata, la noi Guvernul se razbuna pe vaperi 
Suntem o tara care vrea sa fie mai catolica decat Papa, inventam si adoptam legi dupa ureche, Guvernul s-a gandit, de aceasta data din timp, sa le ofere o alta surpriza vaperilor – cresterea accizei pentru lichidele de tigari electronice. 
Astfel, de la inceputul anului, acciza este de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul de tigara electronica ce contine nicotina, de 384 lei/kilogram de tutun continut in produse din tutun incalzit si in cazul tigarilor obisnuite, 383 lei/kilogram.
Acest exces de zel a cuprins si tigara electronica, desi medici de renume din Europa si SUA au cazut de acord asupra faptului ca aceasta este, totusi o modalitate terapeutica de renuntare la fumat. Si OMS duce lupte pentru a o reglementa, mai ales dupa ultimele studii realizate de cercetatori, conform carora tigara electronica este si sigura, si mai putin nociva, si ajuta fumatorul sa renunte eficient la fumat. Nu ar fi de mirare sa ovedem, in curand, vanduta si in farmacii. 
Desi se preconizeaza ca taxa intrata in vigoare va fi calculata in raport cu inflatia, pe urmatoarele 12 luni, masura de majorare a prețurilor pentru e-lichide cu 0.5 lei/ml de lichid vine dictata de practicile la nivel european si discutiile din Comisia Europeana privind taxarea altor produse destinate fumatului. 
Cu alte cuvinte, calculul este simplu – in ceea ce priveste un lichid pentru tigara electronica cu 0.5 per mililitru, iar o sticluta de 10 ml se va scumpi cu 5 lei, cea cu 30 ml 15 si tot asa. Pentru ca acciza nu este aplicata in functie de concentratia de nicotina, ci pentru orice lichid care contine nicotina. Prin urmare indiferent daca vapezi  0.3% sau 2.4%, pretul final va fi acelasi. 
Conform proiectului de Cod Fiscal, noua acciza va fi aplicata la momentul producerii, achizitiei intracomunitare sau importului si va fi exigibila la data receptionarii produselor provenite din achizitii intracomunitare, la data efectuarii formalitatilor de punere in libera circulatie a produselor provenite din operatiuni de import si la data vanzarii pe piata interna a produselor provenite din productia interna.
Orice ar fi, o tigara electronica este cea mai buna varianta pentru a renunta la fumat. Rapid, eficient, fara efecte secundare!
Informații de contact

Nume Companie

Vipercig

Persoana de contact

Vipercig

Telefon

0722508666

E-mail