Beneficiile unei plitei cu inductie de calitate

plita cu inductie beper, 1800 w plita cu inductie beper

Plitele cu inductie nu sunt foarte raspandite in Romania, dar devin din ce in ce mai populare pe zi ce trece, datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera. Mai exact, acestea au performante de top in ceea ce priveste eficienta, siguranta si viteza cu care se poate gati. Pe piata din tara noastra oferta este destul de mare pentru a putea alege un model foarte potrivit, indiferent de preferintele dumneavoastra. Cateva recomandari de modele gasiti si pe site-ul nostru.

O plita de acest tip genereaza un camp magnetic care incalzeste vasul pentru gatit. Plitele clasice emit ele insasi caldura, transferand-o fundului vasului, insa modelele cu inductie incalzesc vasul in intregime, care la randul sau gateste mancarea. Datorita acestei metode, suprafata plitei ramane in mare parte rece, insa, desi nici partea care se afla sub vas nu este incalzita, este important sa retineti ca vasul incalzit poate transfera caldura acesteia.

Totusi, o plita cu inductie este foarte usor de curatat datorita suprafetei sale din ceramica sau sticla, care ii ofera si eleganta. De asemenea, controlul temperaturii este unul foarte exact, iar functia de detectare a vaselor opreste in mod automat plita atunci cand pe ea nu este asezat niciun vas, pentru a economisi energie.

Aceste plite consuma mai putina energie decat un model clasic (pe gaz) sau vitroceramic pentru a gati mancarea. Spre exemplu, cu ajutorul unei plite cu inductie 2 litri de apa pot fi adusi in punctul de fierbere in mai putin de 5 minute, in timp ce o plita electrica clasica face acest lucru in aproximativ 10 minute, iar o plita pe gaz fierbe aceesi cantitate de apa in 8 minute. Asadar, timpul redus de gatire rezulta intr-un consum de energie mai mic.

Plitele cu inductie au o eficienta energetica de 90%, asta insemnand ca 90 de procente din energia consumata ajunge la vasele de pe plita. Un model clasic, cu alimentare pe gaz, are o eficienta energetica de doar 50%, caldura emanata de flacara disipandu-se in mare parte in aer.

Consumul energetic al acestor plite variaza in functie de model, insa cel mai mult depinde de numarul de zone active al plitei. In plus, numarul de zone active influenteaza si dimensiunile totale ale plitei. Pentru majoritatea persoanelor este recomandat un model cu 4 zone active, pentru a putea fi folosit fara probleme si atunci cand sunt preparate cantitati mari de mancare. Bineinteles, si pretul poate fi determinat de numarul acestor zone.