Viața femeilor dupa divorț

divort divort

Divorțul a devenit la fel de comun ca și casatoria. Și spun asta, fara sa exagerez. Mai mult decat atat, romanii au ajuns sa divorțeze foarte ușor, la fel de simplu ca atunci cand se casatoresc. De comun acord. De mana, sau cel puțin in condiții amicale, merg impreuna la notar sau chiar la Starea Civila (acolo unde in urma cu puțin timp au spus ”Da” hotarat) și cer desfacerea casatoriei. Conform site-ului Chat Femei, statisticile dovedesc aceste afirmații. Peste 27.000 de cupluri au facut acest pas in ultimul an, majoritatea divorțurilor fiind de comun acord.

Și odata facut acest pas, teoretic ar trebui sa urmeze o perioada fericita, atat pentru barbat cat și pentru femei. Astazi vom vedea ce aleg sa faca femeile dupa divorț.

Eliberate de grija casniciei, de spalatul rufelor, de gatitul seara, cand ajung acasa dupa serviciu, unele femei aleg transformarea completa. Și uite așa din soția grijulie, femeia se transforma in tipa independenta, care investește in ea, in dezvoltarea personala. Asta daca nu are copii. Pentru ca in cazul acesta, aș putea spune ca pe langa libertate, independența femeia capata și o putere aparte. Acum, din interiorul ei, rasuna o voce care ii spune ca trebuie sa se descurce nu doar pentru ea dar și pentru copilul de care este responsabila (aș putea spune chiar mai mult decat tatal). Pentru acest tip de femeie, relațiile dupa divorț nu mai sunt neaparat o prioritate. Și asta pentru ca acum au ințeles ca nu au nevoie de un barbat pentru a se simți puternice, vesele, frumoase. Insa, știu sa recunoasca un barbat atunci cand acesta merita interesul lor. Atunci, barbatul respectiv poate spune ca au intalnit cu adevarat fericirea.

Indiferent daca vorbim de femei si fete din Galati, Timisoara, Bucuresti, etc., viata femeilor dupa divorț insa este diferita de la caz la caz. Exemplu de mai sus este cel mai fericit. Pot fi situații in care, dupa ce scapa de soț, femeia sa iși caute rapid un altul. Asta pentru ca sunt femei slabe, care nu pot sta fara sa fie implicate intr-o relație oficiala. Au nevoie sa știe ca aparțin unui barbat. Și uite așa ajung in același loc de unde au plecat. Intr-o casnicie. Daca au noroc, și nu vor repeta greșelile din trecut, poate fi o casnicie mai lunga.

Sunt, insa, și cazuri cand viața dupa divorț a multor femei se schimba radical, in rau. Ințeleg greșit libertatea și vad divorțul ca pe un eșec al vieții. Ramase singure nu știu cum sa acopere golul din viața lor. Și fara sa se gandeasca de doua ori, ajung sa se daruiasca fiecarui barbat care le acorda puțina atenție, din dorința de a se simți apreciate, iubite, valoroase. Prin divorț ințeleg lipsa de incredere, afecțiune, respect a fostului soț, mai ales daca desparțirea s-a produs ca urmare a infidelitații acestuia. Unele pot trece chiar prin depresii.

Una peste alta exista viața dupa divorț. Esențial este insa cum percepe fiecare aceasta etapa a vieții: ca un sfarșit sau un nou inceput. O pagina a carții care tocmai a fost scrisa și pe care trebuie sa o intorci pentru a putea scrie o alta. Sta in puterea fiecarei femei sa scrie ce dorește in noua pagina astfel incat la final, cartea vieții sa conțina povestea pe care și-au dorit-o. Important este ca, indiferent de motivul desparțirii, femeia sa invețe din greșelile pe care le-a facut astfel incat pe viitor sa nu le mai repete. Pentru ca așa cum orice barbat are nevoie de o femeie așa și femeia are nevoie de un barbat alaturi. Trebuie doar sa știe pe care sa il opreasca.