Unul dintre furnizorii de legume ai celui mai mare retailer din Romania a automatizat afacerea si are in plan sa deschida o fabrica si un nou depozit

Furnizorul Nu Oricum Serv foloseste SeniorERP de la Senior Software Compania Nu Oricum Serv si-a optimizat activitatea cu solutia ERP de la Senior Software

Furnizorul Nu Oricum Serv, care aprovizioneaza cu legume cel mai mare retailer din Romania, foloseste un sistem ERP modern cu ajutorul caruia si-a optimizat activitatea si a obtinut economii majore de timp. De cand foloseste SeniorERP de la Senior Software, compania isi gestioneaza mai eficient resursele si a imbunatatit schimbul de informatii cu IKA, generand documente de business doar cu un singur click. Furnizorul are in plan sa deschida un nou centru logistic si o fabrica, dezvoltare ce va fi sustinuta de sistemele integrate de la Senior Software.


Compania Nu Oricum Serv, una dintre firmele ce aprovizioneaza cu legume un retailer de top din Romania, a optimizat activitatea dupa ce a inlocuit vechile programe informatice cu o solutie ERP completa pentru managementul integrat al afacerii. In urma cu cateva luni, furnizorul a implementat sistemul SeniorERP de la Senior Software, pentru a-si automatiza si organiza fluxurile de lucru din companie si a imbunatatit comunicarea cu IKA. Compania a obtinut o mai buna gestionare a resurselor, a inregistrat economii majore de timp si beneficiaza de trasabilitate si operativitate crescuta in sarcinile de zi cu zi.

 

Cu o cifra de afaceri de circa 8 milioane de euro, compania Nu Oricum Serv din Dambovita comercializeaza produse fitosanitare, seminte, articole pentru sere, fiind totodata producator si furnizor de legume si fructe. Principala provocare a businessului viza schimbul de informatii cu IKA. Acest proces se realiza cu dificultate deoarece se utilizau mai multe programe neintegrate, aspect ce presupunea introducerea manuala si iterativa a datelor. Odata cu implementarea solutiei SeniorERP, aceasta problema a fost solutionata. Intr-un timp foarte scurt, datorita sistemului integrat pentru managementul afacerii, furnizorul a eliminat sarcinile repetitive, care erau predispuse erorilor, consumau inutil resurse si nu aduceau plus valoare companiei.  

 

”Activitatea se desfasura foarte greu inainte deoarece vechiul sistem nu permitea operarea automata a datelor si documentelor, ceea ce ne punea in situatia de a le procesa manual. Schimbul de informatii cu clientii IKA se facea intr-un mod repetitiv: se opera in vechiul sistem, iar apoi se opera si intr-o platforma EDI, ceea ce necesita mult timp alocat. Prin urmare, am cautat un sistem user-friendly, cu interfata intuitiva, care sa fie adaptat la nevoile noastre si sa automatizeze procesele operationale. Am decis ca sistemul ERP de la Senior Software este solutia potrivita pentru noi, mai ales ca am observat cum functioneaza la doi dintre colaboratorii nostri.

 

Cu SeniorERP am obtinut economii de timp, o mai buna utilizare a resurselor umane si am redus la zero greselile care puteau interveni prin operarea manuala a documentelor. In cele 3 luni, de cand lucram efectiv in ERP, am redus foarte mult timpul alocat pentru operarea unor documente. Aici pot enumera schimbul de informatii cu EDI, bonurile de consum pentru ambalajele folosite, care in acest moment se emit printr-un singur click. Avem o trasabilitate a informatiilor foarte exacta, acestea fiind transmise in toate departamentele companiei”, a spus Ionut Draghici, Logistic Manager – Nu Oricum Serv.


Cu SeniorERP, echipa Nu Oricum Serv are acces in timp real la orice informatie de interes, datele fiind transmise rapid si prezentate intr-un format usor de interpretat. Automatizarile privind operarea datelor au determinat cresterea productivitatii angajatilor si eliminarea erorilor de operare, iar cu ajutorul rapoartelor detaliate din sistem, furnizorul a obtinut vizibilitate si control sporit asupra intregii afaceri. Referitor la activitatea de productie legume, compania detine acum control asupra consumului de materii prime si beneficiaza de o imagine mult mai clara asupra productiei, rezultate posibile datorita adaptarii solutiei SeniorERP la particularitatile businessului. Nu Oricum Serv foloseste de la Senior Software si solutia SeniorHR, soft de resurse umane cu ajutorul caruia firma gestioneaza eficient, intr-un singur sistem, toate activitatile de HR.

 

”SeniorERP, prin informatiile pe care le pune la dispozitie, incepand de la stocuri, preturi si terminand cu datele extrase sub forma de grafice din balanta contabila, ne ofera control asupra preturilor de vanzare, asupra afacerii, ceea ce cu vechiul soft era foarte dificil de realizat. Un beneficiu extrem de important este integrarea cu aplicatiile software ale clientilor din IKA. Pot spune ca functionalitatile EDI din SeniorERP reprezinta o mina de aur pentru noi, deoarece ne-au usurat efectiv munca.

 

Pe partea de HR, administrarea personalului, pontajul si salarizarea sunt procese-cheie, iar cu solutia de gestionare a resursei umane, de la Senior Software, le avem pe toate intr-un singur loc, ceea ce reduce semnificativ din timpul necesar gestionarii acestor procese.

 

Parteneriatul cu Senior Software este esential atat pentru activitatea curenta, cat si pentru atingerea viitoarelor obiective de business. Avem nevoie de un partener de incredere ce poate oferi solutii in orice etapa de dezvoltare, iar rolul echipei Senior Software este unul foarte important si pe care ne putem baza”, a completat Ionut Draghici.

 

Nu Oricum Serv are in plan sa construiasca un nou centru logistic cu temperatura controlata, cu o suprafata de 2.400 metri patrati, ce va avea ca prim scop reducerea timpului de aprovizionare, dar si o fabrica de procesare legume, care va fi dotata cu noi tehnologii din domeniul legumicol. Flexibile si scalabile, solutiile Senior Software sunt capabile sa asimileze volume mari de date si sa sustina orice schimbare din companie, rezultata ca urmare a extinderii si dezvoltarii afacerii.

 

Despre Nu Oricum Serv

Infiintata in 2004, compania Nu Oricum Serv, din Dambovita, a pornit ca o afacere de familie, axandu-se in principal pe furnizarea de inputuri agricole si servicii de specialitate. In prezent, compania comercializeaza produse fitosanitare, seminte, legume, fructe si articole pentru sere. Nu Oricum Serv desfasoara si activitate de productie legume, dispunand de o ferma de 16 hectare.

 

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.

Informații de contact

Nume Companie

Senior Software

Persoana de contact

Stanciu Carmen, Specialist Marketing

Telefon

0213107481

E-mail